Предстоящи събития в НДК 13 - 19 февруари

Оffnews Последна промяна на 08 февруари 2017 в 15:59 3909 0

13 февруари /понеделник/

Литературен клуб "Перото" те предизвиква да покажеш своите знания в областта на литературата и да измислиш най-интересните загадки, с които да затрудниш другите в играта на асоциации – загадките на „Перото“! Единственото, от което се нуждаеш, е партньор, тъй като играта е отборна. Провежда се в 3 кръга и се разчита на асоциациите на играчите – 13 февруари (понеделник) от 19:00 часа.

От 09:00 до 17:00 часа в „Перото“ ще се проведе събитие с покани.

14 февруари /вторник/

В денят на влюбените – 14 февруари, литературен клуб "Перото" ти предоставя своята сцена, от която да отправиш думите и посланието, които искаш да споделиш на най-важния за теб човек. В романтична атмосфера роялът ще звучи в мелодията на любовта, ще имате своята маса със свещи и чаша вино, и любимия до себе си.

Поредното издание на късометражната панорама „Късо кино“ в ДНК ще се проведе от 19:30 часа. Ще ви покажем три късометражни филма на режисьора Катерина Борисова: „Здравей, любов, довиждане“, „Откъснати цветя“, „Преди нощта да изтече“.

15 февруари /сряда/

В дните от 15 до 17 февруари от 09:00 до 17:00 часа в „Перото“ ще се провеждат събития с покани.

РОТОР
SubHuman Theatre

15 февруари | сряда | 19:30 ч. | ДНК

Идея, организация, техническа адаптация, осветление, видео проекция: Венелин Шурелов

механика: Борислав Тонев (Бъки) 

„Фигурата е тяло на жеста, частично затворен от функцията, частично освободен от фикцията. В граничното поле между пърформанс и инсталация разполагам своята акция, преминаваща през две различни фази. В първата част, започвайки от празна сцена, изграждам пред публиката едно съоръжение, сложен електро-механичен кинетичен механизъм. Втората част се развива във финалните 5 минути и демонстрира окончателното сливане между моето тяло и изградената конструкция. Така образуваното хибридно тяло се движи според правилата на автоматиката, но същевременно е потопено в един фиктивен свят.“

Билети: 8|6 лв.


17 февруари /петък/

Благотворително събитие ще се проведе в литературен клуб „Перото“ в петък от 19:00 часа.

"Голем" - "Култура аними" и ДНК 

17 февруари | петък | 19:30 ч.

идея и режисура: Анна Данкова
сценография: Станимир Генов
звук: Петър Пармаков, Йоана Робова („Трохи“)
костюми: Леда Екимова
със специалното драматургично съдействие на ghostdog

участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова

фотограф: Боряна Пандова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

„Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.

Билети: 10|8 лв.

18 февруари /събота/

Втората за годината дискусия организирана от Национален център за книгата този път е с акцент върху „Страшните приказки и измислените герои“. Очакваме ви от 16:00 часа в литературен клуб „Перото“.

19 февруари /неделя/

„Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели на от 10:00 и 12:00 часа в зала 4 на Двореца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band