Експерти от Европа посетиха НДК и обсъдиха ремонта за председателството на Съвета на ЕС

ОFFNews 27 януари 2017 в 18:15 5024 0

Представители на отдела за техническо съответствие към Европейската комисия и техническият екип на НДК обсъдиха готовността на Двореца за предстоящото Председателство.

То започва в началото на януари 2018 г., а НДК е основната сграда, в която ще се провежда.

В срещата се включиха и представители на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС и на Народното събрание. Групата направи оглед на пространствата и на техническата инфраструктура във връзка с Председателството.

Фокус на разговорите беше изграждането на преводните кабини в залите, в които ще се състоят основните срещи на Съвета на ЕС, срещите на работните групи и на експертите.

Най-много преводачески кабини ще има в зала 3, която е основната пленарна зала на Председателството. Там трябва да бъде осигурен превод на всичките 24 официални езика на ЕС. Старите преводачески кабини ще бъдат ремонтирани и преоборудвани, за нуждите на Председателството ще се добавят и мобилни кабини.

Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош сподели, че всички нови технически изисквания ще бъдат съобразени с идейния архитектурен проект за преустройство и адаптация на сградата на НДК и ще отговарят на международните ISO-стандарти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!