Терзиев: Историята за ''временен'' кмет не минава. Всеки ден показвам резултати

OFFNews 09 февруари 2024 в 17:59 3144 3

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС

Васил Терзиев

Независимо дали се харесва или не на „опозиционното мнозинство” на ГЕРБ, БСП и малките формации в Столичния общински съвет (СОС), аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата, написа във фейсбук столичният градоначалник Васил Терзиев и подчерта, че историята за “временен” кмет не минава.

"Продължавам всеки ден да показвам резултати и свършена работа", казва Терзиев. 

В позицията си той критикува ГЕРБ и БСП, и ги обвинява, че са декларирали, че „бързаме да задвижим работата”, но случилото се вчера в СОС всъщност е изглеждало като „замръзване в миналото”.

„Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип. И виждат ясно как вие блокирате работата за града“, пише в публикацията на Васил Терзиев.

Нинова анатемоса съветниците си в СОС, вече представляват само себе си

Столичният общински съвет (СОС) трябва да вземе решение: ще работи ли за развитието на София, или за “още от същото”, допълва кметът на София. Той казва, че „за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага “още от същото” и скрити договорки на тъмно.“

По думите му въпреки декларациите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС, се е случило поредното лицемерие. Според него в общинския съвет вече има ново мнозинство – „това на клубовете по интереси“.

Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка, или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие, допълва Васил Терзиев.

Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в Столичното предприятие за третиране на отпадъците, които са вече в прокуратурата. Или в “Екоравновесие”, където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в “Гробищни паркове”, където и буквално, и преносно всичко е кал.

И ще продължим, за да върнем София на софиянци, сочи позицията на Васил Терзиев.

По-рано днес, отново във Фейсбук, новоизбраният временен председател на СОС Цветомир Петров каза, че не приема начина, по който „набързо се предложиха и приеха от колегите от ГЕРБ, БСП, „Синя София“, "Има такъв народ" (ИТН), колегата от ВМРО и напусналите съветници от „Възраждане“, председатели на комисии, без да се вземат предвид задълбочените разговори, които водихме по темата в изминалия ден".

Надявам се, това да не е поредният опит за блокиране работата на кмета Терзиев, а всички заедно да положим усилия да оправдаем очакването на софиянци за един по-различен град, в който процесите се случват ясно и открито, заяви Петров. След близо три месеца на политическо противоборство, което се превърна и в реална опасност да се блокира развитието на София, искам да благодаря на колегите от политическите групи, които показаха, че все пак разумът може да надделее, пише новият председател.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната"(ПП) Кирил Петков също коментира случилото се в СОС. В кулоарите на парламента той заяви, че в момента се сформира едно мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН. Те трябва да кажат: „Ние си ставаме мнозинство, комисиите ще си ги движим напред и ще атакуваме кмета, защото още не можем да приемем, че сме загубили София“. Разбираме, няма проблем, заяви Петков.

Но нека да си го кажем ясно - когато ГЕРБ, БСП и ИТН сглобят това мнозинство, трябва да носят и отговорността за действията на СОС, коментира Петков. По думите му няма нещо страшно, нещо невероятно. Съпредседателят на ПП каза, че вярват на кмета Терзиев и стоят зад него. Ще му е ужасно трудно в СОС, когато има мнозинство срещу него, но такъв е животът, каза Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

25.02 2024 в 01:47

Ако ПП-ДБ не бяха предложили тази некадърна издънкка на ДС за кмет на София, съставът на столичния съвет щеше да бъде съвсвм друг. Тежко и горко на София в следващите години с тоя мухлю. Банкята харесва това.

22548

2

dolivo

09.02 2024 в 21:11

Нинова кефи - анатема за отцепниците

Костадин кефи - изхвърля отцепници уж, но остават независими

голямо шоу

-98

1

br.bravo

09.02 2024 в 18:54

Ама този верно си вярва. Марш на село да обикаляш мандрите!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки