Трашърите Evil Invaders идват в столицата за Sofia Metal Fest

ОFFNews 01 февруари 2016 в 15:54 3212 0

Специално за феновете на ранните Metallica, Kreator, Exodus, Mercyful Fate and Slayer - Evil Invaders ще пристигнат в столицата, за да станат част от Sofia Metal Fest на 9 и 10 април 2016 г.

Първото гостуване у нас на белгийското Thrash/Speed Metal чудо ще се случи тази година на втория ден от фестивала.

Evil Invaders с уникалния си агресивен стил ни предоставят и зареждат с чиста енергия. След като вече сте били на тяхно шоу не остава въпроса защо Evil Invaders са сред най-обещаващите екстремни метъл банди на новото поколение. 

Веднага след издаването на дебютното си EP през 2013 година Evil Invaders започват да концертират из цяла Европа, а много скоро след това подписват договор с "Napalm Records". Едно доста добро начало и интересна история за спийд метъл банда със средна възраст на музикантите от 21 години.

В периода 2014-2015 година групата изнася повече от 170 концерта, голяма част от тях на турнета заедно с Destruction, Majesty, Skull Fist, Lost Society. Следват две турнета в Япония, участия на фестивали като Graspop (BE), Pukkelpop (BE), Metalfest CZ, Out&Loud (GER) и други. След излизането на дебютния им албум “Pulses Of Pleasure” в началото на 2015 година групата събра на три самостоятелни концерта в Белгия впечатляващата бройка от над 1500 фена.

Много скоро след това Evil Invaders се превърна и в първата Thrash/Speed Metal банда, попаднала и престояла в официалните белгийски музикални класации за няколко седмици.

Както знаете Sofia Metal Fest 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и забавления нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито. Организатор на събитието - BGTSC.

В двата дни ще видим минимум 10 групи, като обявените до момента са още:

- KREATOR са една от най-мощните групи с най-силно сценично присъствие въпреки своята почти 30 годишна история! Те ще закрият фестивала и програмата на 10 април;
- PARADISE LOST, британските метъл легенди ще закрият програмата на 9 април;
- POWERWOLF – Най-успешно развиващата се немска power metal група с първи (хедлайнерски) концерт на Балканите и 90 минутно шоу точно преди KREATOR;
- FINNTROLL – Финландските веселяци за първи път у нас на 9 април.

И четирите групи ще се представят с пълни концертни репертоари.

Билети се продават в мрежата на Eventim в цялата ни страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени у нас, са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

До 31 март включително цената ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14-годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно. Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация. Няма да се допуска един придружител на 3 и повече лица под 18 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови