Powerwolf стават част от Sofia Metal Fest 2016

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2015 в 13:43 4446 0

Powerwolf.

Powerwolf са една от най-очакваните от феновете в региона млада и силна група, затова за почитателите на твърдата музика ще е удоволствие да разберат, че те ще са втората основна група на 10 април заедно с голямата четворка на европейският траш метъл: Kreator.

Няма друга метъл банда, постигнала подобен успех през последните години като Powerwolf. С албума „Blood Of The Saints” (2011) те престояха 3 седмици в класацията за немски албуми, като дори достигнаха да номер 23. Немският Metal Hammer избра групата за „ascenders of the year”, а албумът за „Power Metal album of the year”.

С албума „Preachers Of The Night” (2013) Powerwolf постигнаха това, до което друга метъл група не е достигала до тогава: вълците достигнаха до първа позиция в класацията за немски албуми. Това лято беше издаден шестият им албум “Blessed & Possessed” и без съмнение личи, че вълците ще продължат успешната си история.

Powerwolf впечатляват не само докато ги слушате, но и на сцената, където са истински майстори на забавлението. Те не разчитат само на фантастичните си песни, а владеят и празнуват с феновете си метъл партито, игриво включващо религиозни и духовни елементи. Светлинното им шоу и декорацията в сакрални дизайни ни въвеждат в правилната тържествена атмосфера и със сигурност на никой от последователите на бандата няма да бъде позволено да си проправи път към дома, без да бъде осветен от фронтмен-свещеника Attila.

Освен с потвърдено хедлайнерско турне в Европа и Русия групата е с потвърдени участия и на най-големите европейски фестивали като Wacken Open Air, Summer Breeze, Graspop, Masters of Rock, Bloodstock, Hellfest.

Групата ще представи пълнокръвно 90-минутно шоу.

Билетите за Sofia Metal Fest 2016 се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили,Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

До 31 март включително цената на билетите ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14-годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно. Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години.

Събитието ще се състои на 9 и 10 Април 2016 в столичната зала "Универсиада". Предстои оповестяването на останалите участници и допълнителна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови