Новият рок сериал на HBO "Винил" взриви публиката в "Sofia Live Club"

OFFNews 11 февруари 2016 в 17:02 7516 1

“Винил” е най-новата продукция на HBO с продуценти Мик Джагър, Мартин Скорсезе и Терънс Уинтър. Действието в сериала се развива през 70-те в Ню Йорк. Наситеният със секс и наркотици музикален бизнес в зората на пънка, диското и хип-хопа, е представен през очите на музикалния продуцент Ричи Финестра (Боби Канавали, “Престъпна империя”), който се опитва да спаси компанията и душата си, без да унищожи всички по пътя си.

Пет дни преди официалната премиера на “Винил” на 15 февруари, HBO Bulgaria организира специална прожекция с рок концерт в "Sofia Live Club".

Гости на събитието бяха група JEREMY? и Стенли, които изпълниха подготвена от тях адаптация на песента “No Good” на Kaleo – част от музикалната тема на сериала. Групата представи и ексклузивни парчета от предстоящия албум.

„HBO връща по прекрасен начин музиката на поколението, което имаше късмета да живее през щастливите 70 години на 20-ти век. Рок музиката беше неизменна част от този дух,“ каза Димитър Нойков, мениджър на HBO България.

Гостите на събитието изгледаха и двучасовия пилотен епизод, режисиран от Мартин Скорсезе. Преди заснемането, Скорсезе питал Уинтър („Престъпна империя“) каква е разликата между сериал и минисериал и след като Уинтър му обяснил, Скоросезе казал: "Значи пилотният епизод е филмът, а това, което се случва по-нататък в сериала, е след филма? Окей, разбирам. Аз ще заснема филма, а след това ти направи сериала".

„През 1973, когато започва историята във "Винил", аз правех първите си крачки с училищни групи. Израснахме заедно с героите на този филм. Това, което виждам от първата серия, беше нашата мечта и вдъхновение през всичките години оттогава,“ каза Станислав Сланев – Стенли след края на прожекцията, който е една от легендите на българския рок.

„Винил“ на HBO е истинският рок сериал. Не е политически коректен, плюе счупените стъкла и ще запознае масите, свикнали с Uriah Heep, с New York Dolls и The Stooges. Казано накратко: задължителен за рок фенове, включително и нови, защото за нас 70-те не са се случили наистина,“ написа в профила си един от гостите на събитието Владимир Константинов, главен редактор на "Men's Health".

Стенли и момчетата от JEREMY?, които могат да се похвалят, че ще подгряват в три държави преди концерта на Queen и Адам Ламбърт, бяха подготвили своя програма, специално за гостите на HBO, сред които бяха известни рокаджии, телевизионни лица, журналисти и бизнес партньори на компанията.

„За нас е чест, че сме избрани да бъдем част от премиерата на "Винил" - музиката, с която сме се учили да свирим. Банди като Led Zeppelin и Black Sabbath са част от саундтрака на първа серия, виждаме много внимание и прекрасен подбор от музикалния продуцент Мик Джагър спрямо легендите на американския блус,“ сподели Ерсин, вокал на групата.

Сюжетът на „Винил“ смесва измислени герои с актьори, които играят съществуващи музикални звезди (като Дейвид Боуи, Елвис Пресли и Лу Рийд) - сериалът е амбициозен, скъп и според създателите - с гарантиран успех.

В него участват още чаровната Оливия Уайлд, позната като “13” от сериала “Д-р Хаус”. Героинята на Уайлд се казва Девън Финестра и е съпруга на Ричи. Негова дясна ръка е Зак Янкович - Рей Романо. Джуно Темпъл (“Изкупление”, “Господарка на злото“) е Джейми Вайн - друг главен образ във “Винил”. В една от главните роли е и синът на Мик Джагър – Джеймс.

„Винил“ ще бъде излъчен в България едновременно с американската си премиера, в 04:00 часа на 15 февруари и отново в 21:05 същия ден. От понеделник първият му, режисиран от самия Мартин Скорсезе епизод ще е наличен в секцията за гледане безплатно на HBO GO.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови