Най-доброто от дръм енд бейса закрива Spirit of Burgas на 8 август

ОFFNews Последна промяна на 22 юни 2015 в 19:46 1921 0

Spirit of Burgas ще продължи традицията да предлага най-доброто от света на дръм енд бейс музиката. Дори нещо повече - за първи път селекцията е оставена в ръцете на един от най-обичаните парти брандове в света - The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU - ще предложи нещо грандиозно за родните ширини.

Централният плаж в Бургас ще приеме селекция от топ артисти, представители на някои от най-големите денс лейбъли в музикалната индустрия.

В нощта на 8-ми август на главната сцена и веднага след английската сензация Kasabian, един след друг ще видим Calyx & TeeBee (RAM), Danny Byrd (Hospital Records), The Prototypes (Viper Records), MAZTEK (Virus, Renegade Hardware), DJ SS, Tribe Steppaz и MC Biggie (Formation Records).

Основният изпълнител на тазгодишния Spirit ще е Роби Уилямс, който ще излезе да пее пред българската публика на 7 август.

Билети на цени от 60 лева за 8-ми август и 99 лева за 7-ми август може да закупите от OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, НА ТЪМНО, билетен център НДК. В продажба са още и билети за Golden Circle (само за 7-ми август), VIP трибуни със седящи места (и за двата дни), както и двудневни билети за целия фестивал.

Водачи в листата за 8-и са хитовите изпълнители от титаните RAM Records – Calyx & TeeBee. Броени дни, след като издадоха поредното си униклано видео, двете легенди обещават да разтърсят родните меломани със специално изпълнение на 6 дека, а дългогодишната им работа и десетките награди са гаранция за качество от друго измерение.

Следващият в групата е представителят на институцията, наречена Hospital Records – Danny Byrd. Той е един от първите „доктори“, подписали с лейбъла, а фактът, че продължава да управлява сцената с всяко свое ново парче и до ден днешен, говори еднозначно за неговите качества. Англичанинът е непрестанен обект за колаборации, а видеата му с артисти от ранга на Netsky и Roni Size и ремиксите, направени за него от самите Sigma, ни карат само да мечтаем за онова, което ще чуем от него на плажа в Бургас.

Селекцията продължава с един от най-актуалните проекти на световната сцена – The Prototypes. Момчетата тъкмо издадоха дебютния си албум “City of Gold” за откривателите на таланти Viper Records, а ремиксите им на Avicii, Ed Sheeran, Bingo Players, Hadouken, Modestep, AlunaGeorge, Fleur, Ian Carey feat. Snoop Dogg и Don Diablo могат да ни уверят, че са сред следващите големи звезди на музикалната сцена.

Няма да мине и без тежката артилерия в селекцията, защото специално за случая ще ни посети един от основните представители на Renegade Hardware и Virus - MAZTEK (Италия). Освен богатата палитра от лейбъли, за които той е издавал, трябва да се отбележи, че доста често се занимава и с хип-хоп, като освен парче с Forreign Beggars, той е човекът, отговорен за една немалка част от инструменталите на DOPE D.O.D.

Последни в международната селекция, но не и по важност, са резидентите на The World of Drum and Bass и Formation Records - DJ SS + Tribe Steppaz + MC Biggie. Formation Records e най-дълго съществуващият Дръм енд Бейс лейбъл с над 25 години история, a разнообразието от артисти в каталога им включва имена като Nero, Carl Cox, Shy FX, Dj

Hazard и много други. Парти брандът The World of Drum and Bass е основна причина за разпространението на тази музика навсякъде по света и през годините мрежата от събития обхваща най-големите музикални форуми. Ако има държава, в която се слуша Дръм енд Бейс, то там има и The World of Drum and Bass.