Quantcast

Василев: Държавата няма средства и намерения да изплати задълженията на КТБ

OFFNews Последна промяна на 04 август 2014 в 17:33 6591 7

Цветан Василев

Снимка vassilev.bg

Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения, да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти.

Това казва в писмо до служителите и клиентите на КТБ. Това е поредното изявление на банкера, което този път беше публикувано на личния му сайт. 

В писмото той обяснява, че в резултат на "мъдрата" политика на правителството, неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева. Той обяснява, че очаква в най-скоро време да бъде отправено предложение от нови инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман.

Публикуваме пълния текст на писмото: 

Уважаеми клиенти на КТБ АД,
Скъпи колеги и служители на банката,

Изминаха два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу мене и КТБ АД! Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор.

Днес никой не си задава въпроса - това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало? Уви! Оказа се, че сме се заблуждавали дълбоко! Оказа се, че арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава.

Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията.

С това си изявление за пореден път бих искал да изразя дълбокото си уважение и признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и служителите на КТБ АД пред войнстващата агресия. Дълбоко съжалявам за подложените на небивал тормоз служителки на банката и вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува.

От днешна гледна точка и особено след излизането на Доклада на квесторите, още по-ярко проличава несъстоятелността на тезите на организаторите на погрома и на техните асистенти.

Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест", на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми.

Но, уверявам Ви — номерът им няма да мине. Тяхното време изтича, ние можем да ускорим този процес само с обединени усилия. Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения, да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Нейните представители показаха двойните си стандарти. В резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева.

Аз съм посветил последните два месеца, уважаеми клиенти, на търсене на решение за минимизиране на загубите Ви, предизвикани от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус.

Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това.

Благодаря Ви за разбирането и търпението!
Цветан Василев

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 09:57

На политиците им се плаща да управляват държавата, ама те не могат, щото са некадърни! Киро Слепото (от "Пълна лудница") беше възкликнал разочаровано: "Нема кадри!" И наистина нЕма!

05.08 2014 в 08:09

Ахмет Доган, Емел Етем, Волен Сидеров, съдии, прокурори, бившия президент Петър Стоянов - всички са имали кредитни карти в КТБ. Ахмет Доган не е декларирал кредитната си карта, което е престъпление. Всички действащи политици са имали отворени кредитни линии в КТБ - кой с 78 000, кой с повече, а Волен - с неограничен лимит.
КОЙ плаща на политиците и защо?

05.08 2014 в 07:21

Човекът, който краде и с г...за си и си раздавА кредити сам на себе си сега недоволства, че държавата няма намерение да изплати задълженията на СОБСТВЕНАТА МУ БАНКА! НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ТОЛКОВА ОБИДНА ДУМА ЗА НЕГО!

04.08 2014 в 20:11

Уж изчезналите досиета не са изчезнали. Те съдържат важна информация за важни хора от всякакви партии. Тази информация е истинският фискален резерв на една държава, която развива икономика на омразата, на боричкането. Тази информация ще се вади лист по лист в подходящия момент срещу подходящия човек. На нея сега се гледа като на капитал. - Веселина Седларска

04.08 2014 в 19:50

Да се разкрият всички досиета на КТБ!
Очевидно, че от тази банка се е плащало на всички партии - и на "управляващи" и на "опозиция".
Както знаете всичко е цирк в БГ - няма автентични политически опоненти, а само марионетки, дето се правят на алтернативи една на друга - 4 години ще управлява твоя отбор, следващите 4 - нашия отбор, но вие ще си получавате дял от заграбеното.
Господин Василев да отговори на следните въпроси:
1. Защо плаща на Иван Костов (спонсорира неговата лаборатория и дава пари на дъщеря му)?
2. С какъв акъл избра неукия Бареков да му бъде "политическия проект"?

04.08 2014 в 19:44

"Ако имате въпроси свързани с КТБ можете да се обърнете към докторът на всички науки в Банкя. Той ви чака във Фейсбук нонстоп. Докато чака вашите въпроси той отговаря на тези които за нищо не са го питали."

04.08 2014 в 17:49

Бля, бля не ми се чете.
Но защо си спомням за едни войнствашти тролове, Гюбре Бюрков беше строил генералите като просяци за една агнешка мръвка, великият Калайджиев купуваше предприятие след предприятие с държавни пари че и гъзът му беше изографисан в някаква черква.
И на Чехльо беше рекъл да си гледа работата.
------
Калайджиев "банкер" появи ли се на светло захапва дулото, чудно е как още си жив, ако не е някой двойник.