Не, Глиги не иска евтаназия за деца. Видео доказа, че това е компромат

Владимир Йончев 20 септември 2022 в 14:40 18188 13

Иван Калчев - Глиги

Снимка Скрийншот от видеото

Целия запис на дебатите, в които се вижда, че Глиги защитава точно обратната теза, от това, което му приписа вчерашния компромат

Зле скалъпен компромат се оказаха разпространените 30-секундни изрязани кадри, от които изглеждаше, че Иван Калчев - Глиги иска евтаназия за деца.

Днес обаче масово се споделя цялото 19-минутно видео, в което се вижда, че тезата му е точно обратната. А от Украйна Глиги изпрати текст с призив да се споделя колкото се може повече цялото видео, за да се види каква е истината.

Записът е от клуб по дебати на "Българското либертарианско общество", проведен на 15 февруари 2017 г., в който задачата е участниците да докарат до абсурд една теза, за да покажат, че крайностите са неприемливи.

Темата, която се пада на Глиги (както я формулира той) е "Има ли права природата", водещият на събитието Стоян Панчев формулира темата като "На кого да дадем права?".

"Аз разбирам, че това ще доведе до скандал и с надеждата наистина да доведе до скандал, давам думата на Глиги", казва Панчев.

Точните дума нас Иван Калчев са:

3:28 - Сега ще се опитам да защитя едни ултра, мега, хипер, радикално-либерални тези, в които обаче не очаквайте, че аз вярвам. Не очаквайте, че бих умрял за тях, нито, че няма казус, в който да защитя обратната теза.

В последвалото десетминутно упражнение Глиги първо довежда до абсурд тезата, че природата има права с въпроса "Могат ли лисицата и вълкът да се явят в съда да се защитават", а след това довежда до абсурд и другата теза - че права се получават, само когато човек се осъзнае като човек.

Това става в играта на въпроси, които започват на 14:45 от началото на записа.

Въпросът от залата е: Кога ембрионът става човек?

И именно в този контекст на докарване до абсурд на ултралибералната теза е и отговорът на Глиги:

- Когато може да отговори на въпроса "Ти какво си?". Между 3 и 5 г. И ето Ви сега ултралибералната теза: Дотогава защитавам, правото на родителите на евтаназия. Т.е. - ако ти се роди урод, да можеш да го убиеш.

- Това ще го изтрием - включва се водещият Стоян Панчев.

- Имаше дисклеймър - реагира Глиги. Не бих умрял за тази теза - изрично уточнява той. 

Играта на довеждане на абсурд продължава и със следващия въпрос, който е:

- При положение, че жената е гостоприемник, защо изобщо плодът има каквито и да е права?

- Няма, отговаря Глиги, но тъй като е без микрофон, водещият Стоян Панчев дообяснява:
- Значи въпросът е - защо като жената е гостоприемник, плодът има права. Неговата теза като ултралиберална е - няма права.

Играта на довеждане до абсурд продължава и със следващите въпроси, които са за търговията с деца, за продажбата на органи на деца и така нататък. 

Коментар на редакцията

Компроматът винаги се обръща срещу създателя му. В случая срещу политическите опоненти на Иван Калчев-Глиги (кандидат за народен представител от "Демократична България" в 23 МИР и в 24 МИР в София). Те монтираха видео, с което да изкарат Глиги поддръжник на крайни тези. Много удобно - той воюва в Украйна, ей така, защото си е краен, а те си мишкуват тук и дори военна помощ не посмяха да гласуват, но не защото са страхливи, а защото, видите ли, били разумни.

А всъщност е точно обратното - пред едно общество на хора с крайни тези - либертарианците, Глиги обяснява как всяка крайна теза е неприемлива. И дава този пример с евтаназията, точно, за да покаже колко опасни и неприемливи са крайностите.

Дали хората, които изрязаха и монтираха вчерашния 30-секунден компромат са толкова тъпи, че не могат да различат едното от другото? Без да съм склонен да подценявам човешката глупост, по-скоро си мисля, че едва ли. Направили са го със ясното съзнание, че правят компромат, както преди 2 г. използваха предадените в МВР като доказателство за тормоз кадри с приятелката на Борислав Игнатов за оръжие в предизборната борба. 

Споделете истинското видео. Цялото. Покажете го на роднините си, на приятелите си. Нека те преценят иска ли Глиги евтаназия за деца или точно обратното - доказва, че крайни тези водят до такъв абсурд. 

Линк към видеото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

13

Того

21.09 2022 в 05:50

Само толкова ли могат руските подлоги? Много тъпо! За такива ли плоски клипове путлер дава пари на тия некадърници?

210

9

Merc

20.09 2022 в 17:24

Луканку не е колбас .

Той по скоро е материалът за колбаса.

Което си е чиста обида за животинките.

Хахахаха !

645

8

wakeup

20.09 2022 в 16:29

Троловете съвсем се чалнаха. Отнасяйте се с пълно презрение към тъпашките им коментари. И без това редиците им оредяват-няма я Сашка , Красимирчо. Скоро Беловеждов и Луканко ще изчезнат. Копейките и времето им изтичат Лека им пръст

5827

7

pisnamiotmutri

20.09 2022 в 16:22

Компромат, но добре попит от протолюдието.