Борисов: Още имате нужда от мен, имате нужда от кучето

ГЕРБ свикват предизборен щаб, готвят стратегия за явяване на предсрочен вот

Ружа Райчева 13 март 2022 в 16:01 5996 8

Снимка БТА/Асен Тонев

Много им се щеше дворът да остане без овчарското куче - но не се случи! Още имате нужда от мен, много са подли, много са зли. Имате нужда от кучето. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след преизбирането си със 100% от гласовете на делегатите на днешното VII-ото Национално събрание на партията.

Преди речта на Борисов бившият здравен министър Костадин Ангелов прочете декларация, която бе приета единодушно от делегатите. В декларацията се посочва, че ГЕРБ ще изгради "постоянно действащ национален предизборен щаб", който заедно със структурите на партията ще "представи стратегия за явяване на предсрочни избори". Националното събрание на ГЕРБ възложи на Изпълнителната комисия на партията да "сформира постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленски решения за бърз и ефективен отговор на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни."

"Много мислихме с колегите по политическата ни декларация. "Съединението прави силата" пише на Народното събрание. Виждам настроенията какви са, много упреци получихме, досега това не ми се е случвало.

Заклеваха ме - по никакъв начин подкрепа за "Продължаваме промяната". Това, че подкрепихме смяната на Янев, бе прието много лошо от членовете на ГЕРБ. В този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари - нищо друго няма. Затова се съгласих с предложението за национален предизборен щаб и нови избори", заяви Бойко Борисов. 

За войната в Украйна 

"От ГЕРБ сме категорични - това не е военна операция, не е инзвазия, не е някаква игра. 

Недалеч от нашите граници, в Черно море се води война. Тука няма никакво оправдание да бъде пощаден агресорът. Винаги съм бил за мирна и балансирана политика, но това е когато има мир. Тогава дипломатите са най-важните хора и не трябва да се допуска война. 

Когато виждаш война и го наричаш някаква операция - не, категорично не. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, има само един интерес - човешкият живот. 

Да кажеш днес (бел.ред както заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова), че си против санкции и изпращането на оборудване, което прави целият демократичен свят - ние от ГЕРБ сме възмутени от това.

Мнението за БСП сме си го казали отдавна - откак ме има, все ги побеждаваме. Те вече не са ни и основният противник", заяви Борисов. 

Опозиция - мечта

"Ние сме опозиция мечта! Вкарваш решението си и имаш 160 гласа. Искахме да се обединим, но партията беше много категорично против. Предупреждаваха ме: "Не си играй с ПП-тата". Виждат, че в тях нещо не е наред. 

Пак във Фейсбук преди 2 дни вицепремиер написа, че сме крали по 10 милиарда на година, пък вицепремиерът Василев каза 8 милиарда на година, премиерът Петков каза 4 милиарда на година. Те милиардите ги нямат за нищо.

В същото време ГЕРБ не управляват от една година, къде са тези 8 милиарда - те взимат по половин милиард дълг на седмица", заяви преизбраният лидер на ГЕРБ. 

Не разбирам защо ни мразят?

"Във време на война поне нацията ни трябва да е сплотена. Сега има омраза, ама ние не сме я наложили. Мая Манолова стана омбудсман, мрази ме, онези бяха министри - и те ме мразят. Защо? Хайде, назначете ни нас така, ще видите вие колко ще ви обичаме - с любов!

За кое да ни мразят - в кабинета на Румяна Бъчварова тези хора бяха на заплата. Това е все едно нашите младежи да са при Бойко Рашков на заплата!

Какво им направихме, та да ни мразят, бе човек? Аз не мога да разбера, като са били през цялото време с нас!", каза още Бойко Борисов.

След заключителното слово на Борисов делегатите на ГЕРБ изпратиха от сцената преизбрания си председател с бурни овации. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

12

pisnamiotmutri

13.03 2022 в 22:50

Боко руската подлога, който даде 3 милиарда за Турски поток без да получи нищо в замяна.

8053

11

DARTH VADER

13.03 2022 в 22:36

ПОМНИТЕ КАК СЕ ДЪРЖА НА ПОСЛЕДНАТА СРЕЩА С ДЖУДЖЕТО...
КАТО ПУТЬО...
И ТАКА И НЕ РАЗБРАХ СМИСЪЛА НА ИЗРЕЧЕНИЕТО МУ:ИМА ГРЕШКА-ИМА И ПРОШКА...
ЗА КАКВО МОЛЕШЕ ЗА ПРОШКА НАШИЯТ ПРЕМИЕР...
САМО ПИТАМ....ЩОТО НЕ ЗНАМ-))

-8580

10

Баце липсваш ми. Искам да ходиш да ни се смеят хората по чужбината. Киро поне знае няколко езика и е на светлинни години пред тебе.

-3300

6

bgp

13.03 2022 в 17:45

Вижте поне част 4 , те и другите части са за кражбите на Бандита борисов , но тази е драстична !!!

https://eurocom.bg/show/evrodikof/13789

-240

4

редовно четящ

13.03 2022 в 17:07

Наглост, подплатена с подкрепата на задкулисието.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика