ГЕРБ свикват предизборен щаб, готвят стратегия за явяване на предсрочен вот

OFFNews 13 март 2022 в 14:46 1995 0

Снимка Ружа Райчева / OFFNews

ГЕРБ ще изгради "постоянно действащ национален предизборен щаб", който заедно със структурите на партията ще "представи стратегия за явяване на предсрочни избори". Това решиха днес делегатите на VII Национално събрание на ГЕРБ. 

Националното събрание на ГЕРБ възложи на Изпълнителната комисия на партията да "сформира постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленски решения за бърз и ефективен отговор на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни."

"Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат алтернатива. Че България има нужда от политически модел, който предполага свободен избор, ясна отговорност и силно лидерство. Че надеждата за по-добър живот може да се състои само във волята за изграждане, а не в инстинкта за разрушение", пише в приетата на форума политическа декларация.

В декларацията се посочва още, че "България се управлява от правителство и управляващо мнозинство, които нямат програма, кадрови потенциал и адекватни цели. В съдбовен исторически момент като днешния управлението на България е поверено на коалиция между авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управленска конструкция е, че правителството не само не е в състояние да разреши нито една от кризите, които протичат в българското общество, но и ги усложнява и задълбочава".

По рано днес Националното събрание на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията със 100% от гласовете. Всички 943 гласували в залата бяха "за", "против" и "въздържали се" нямаше. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови