14 актьори, играли и в 'Игра на тронове', и във филмите за Хари Потър

ОFFNews 11 май 2018 в 16:35 15340 1

Много са хората, които са фенове на двата фантастични свята - на "Игра на тронове" и този на магьосника Хари Потър.

Въпреки че са много различни, световете се доближават, благодарение на актьорите, взели участие и в двете екранизации по книги.

Вижте 14 актьори, които са се появили и в "Троновете" и във филмите за магьосници, показани от Insider:

1. Джим Броудбент

Известният и награждават британски актьор влиза в ролята на професор Хорас Слъгхорн, а по-късно и в "Игра на тронове", където изиграва архимайстера, който обучава Самуел Тарли в Цитаделата. 

2. Мишел Феърли

Актрисата стана световноизвестна с ролята си на Кейтлин Старк в "Игра на тронове", но малцина знаят, че тя играе и във филма "Хари Потър и Даровете на смъртта" като майка на Хармаяни Грейнджър. 

3. Наталия Тена

Феновете на Хари Потър познават Тена от ролята и на Нимфадора Тонкс. Феновете на "Игра на тронове" пък я познават като благородната дивачка Оша, която бе убита от Рамзи Болтън.

4. Дейвид Брадли

Кой би решил, че неприятният пазач на "Хогуортс" Аргус Филч от филмите за магьосници след години ще се превърне в още по-неприятния и зъл Уолдър Фрей от "Игра на тронове"? 

5. Кийрън Хайндс

Известният актьор стана част от "Игра на тронове" с ролята на Манс Райдър - кралят от другата страна на Вала, който спечели уважението на Джон Сноу.

За много хора навярно е изненада и не са подозирали, че именно той играе и братът на директора на "Хогуортс" Албус Дъмбълдор - Абърфорт. 

6. Фреди Строма

Младият красавец има две малки роли в две от най-хитовите продукции в света. В "Игра на тронове" влезе в ролята на по-малкия брат на Самуел Тарли, а в "Хари Потър" - Кормак Маклагън, който раздразни Хармаяни по време на коледното парти на професор Хорас Слъгхорн.

7. Джулиан Гловър

Ще ви е трудно да разпознаете Гловър във филмите за Хари Потър, защото там играе ... паяк. Или по-точно го озвучава. В "Игра на тронове" пък е Великият майстер Пицел. 

8. Иън Уайт

Рубиъс Хагрид - големият приятел на Хари, Рон и Хармаяни, е любим образ от филмите и книгите за Хари Потър. Актьорът, изиграл култовата роля на великана, влиза в образа на още един такъв. В "Игра на тронове" той е част от великаните от народа на диваците. 

9. Николас Блейн

Блейн се появява в "Хари Потър и Орденът на феникса" като Боб, магьосник, който работи с Артър Уизли в Министерството на магията.

В "Игра на тронове" играе Кралят на подправките - един от тринадесетте, които управляват града Каарт. 

10. Бронсън Уеб

Уеб взима участие във филмите за Хари Потър като едно от приятелчетата на Драко Малфой. В "Игра на тронове" го видяхме в първи епизод на първи сезон, където изигра предател от Нощния страж, убит от Нед Старк.

11. Ралф Инесън

Той играе Амик Кароу, който взима страната на професор Снейп, когато става директор на "Хогуортс". В "Игра на тронове" играе войн от армията на семейство Грейджой.

12. Едуард Тюдор Поул

Няма да видите Поул във филм за Хари Потър, защото взима участие в изтрита сцена. В "Игра на тронове" обаче го виждаме като протестиращ жител на столицата. 

13. Сали Мортемор

В "Хари Потър и Стаята на тайните" Мортемор играе мадам Ирма Пинс - библиотекар в "Хогуортс". Като жител на Браавос пък я виждаме в "Игра на тронове".

14. Даниел Туит

Ще видите Туит в "Хари Потър и даровете на смъртта" като малък кльощав вълшебник. В сериала за семейство Старк и Ланистър играе Лотар Фрей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

11.05 2018 в 17:33

Я пак проверете имената , че някой не играят и на двете места. Бъркате актьори.