13 380 лв. се събраха от благотворителната томбола по време на Азиатския фестивал 'Магията на Изтока'

ОFFNews 18 юни 2019 в 13:56 2479 0

13 380 лв в подкрепа на деца и семейства в риск от раздяла се събраха от благотворителната томбола по време на Азиатския фестивал „Магията на Изтока“ този уикенд в София. Каузата е на фондация „За нашите деца“, партньор на събитието за втора поредна година.

Специалният гост г-жа Илияна Йотова, Вицепрезидент на Република България, която даде официалния старт на фестивала, отправи благодарност към всички дипломатически мисии, включили се в организирането на събитието и ги поздрави за избора им отново да посветят фестивала на благородна кауза, както и за съпричастността им към съдбата на много уязвими българчета. „Събитията като този фестивал са най-доброто оръжие срещу езика на омразата, срещу всичко, което ни разделя. Хората искат да се опознават, да се докосват до различни култури, да живеят в мир и разбирателство", посочи още Илияна Йотова.

Благотворителната томбола, която тази година предложи повече от 50 награди, най-голямата, от които, двупосочен билет за двама до избрана дестинация в Азия предизвика голям интерес. Хиляди хора, от най-малките деца до най-възрастните посетители, се включиха, закупувайки билетче, което освен че ги доближи до спечелването на една от изкушаващите награди, им даде възможност да допринесат за каузата на фестивала.

Сумата включва предварително закупени билети от онлайн платформата на Eventim, както и закупени на място в деня на фестивала и дарения от посолствата-участници в целодневното събитие. Със събраната сума „Екипът ни ще бъде опора на още десетки семейства в риск от раздяла, ще им подадем ръка, за да се справят с предизвикателствата, ще бъдем до тях, когато са най-уязвими.“, поясни зам. изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Мариана Тасева.

Цветната и богата програма на фестивала „Магията на Изтока“, предлагаща срещи с митични същества и древни герои от всички кътчета на Азия продължи от 10 до 20 ч. в горещия юнски ден. Зрелищни танци, театрални и музикални изпълнения, бойни демонстрации, игри и кулинарни изкушения бяха на разположение за всички посетители на Борисовата градина в събота. По традиция, официалните гости и представителите на дипломатическите мисии, пуснаха на свобода 30 бели гълъба, символ на мир, хармония и разбирателство.

Фестивалът „Магията на изтока“ се осъществи и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община; както и благодарение на партньорите IPS, Bohemia, Poseidon, Devin, Бонанза Бачорски, изложителите: Манджа Ван, Моменто, Чили Хилс, Сокони, Тако Фуудс, Мутай, Анагам Био, Бомбай Къри, Веге работилница Дока Дауджи, Витошко Лале и всички дарители на награди за благотворителната томбола: Turkish Airlines, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, SailWithMe, Restaurant Eisha, KWIAT, InGlobo, Este SPA, Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie.

Фестивалът не би могъл да се случи без подкрепата на своите партньори и приятели, сред които и Ива Дойчинова – ТВ и радио журналист и Пейо Филипов, актьор, певец и дългогодишен член на Консултативния съвет на фондация „За Нашите Деца“, които тази година отново безвъзмездно участваха във фестивала като негови водещи. Тази година към дуото се присъедини и актьорът Владимир Зомбори.

Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се осъществява съвместно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Спечелилите номера от билетите от томболата са обявени тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови