Разказът на мъжа, спасил майка с деца от побой на бул. "Черни връх" в София

OFFNews 29 октомври 2015 в 09:00 42410 16

Мъж влезе с автомобила си в насрещното движение, в нарушение, в локалното платно на бул. "Черни връх" и засече жена шофьор, в чийто джип били и двете й деца. Мъжът поискал тя да изтегли автомобила си, въпреки че той бил в нарушение, а не тя, започнала разправия, която щяла да стигне до побой над жената. Минувач се намесил и спрял агресивния шофьор, който извадил и метална тръба от колата си. Малко по-късно Даниел е бил причакан и бит. За случилото се на 27 октомври първо съобщи OFFNews. Тази сутрин Даниел разказа подробности за случилото се пред Нова тв.

Чух жената, вече наближавайки улицата между двете коли, да крещи "Не те ли е срам да налиташ на жена? С две малки деца съм! Не те ли е срам?". Буквално той я беше приклещил между него и нейния джип, тъй като те вече бяха излезли от колите си, за да могат да се разберат кой накъде трябва да мине, защото реално нямаше как да се разместят двата автомобила.

Бях много близо до тях. Видях как мъжът е агресивен към жената. Ако не бях направил две-три бързи крачки, за да мога да му хвана ръката, жената можеше да пострада.

Жената беше много сериозно изплашена. Застанах между него и жената, за да може тя да се почувства малко в безопасност. Дечицата в колата - едното беше прекалено малко, за да разбира за какво става въпрос, но другото определено знаеше и виждаше как майка му крещи от уплах.

Той си говореше, псуваше я, заплашваше я. След като аз се намесих, нещата вече малко ескалираха. Той влезе в колата си и извади метален прът с идеята да се саморазправи с нас двамата. Тръгна към нас с думите "Сега ще ви е** м****". Не знам какво очакваше, но видя, че се натрупва голямо задръстване след автомобила на жената, прибра си пръта, прибра се в колата и даде назад, за да може движението да се изтегли.

Той искаше от жената тя да се изтегли, въпреки че той беше в нарушение. Искаше жената да даде назад и всички автомобили, които бяха се наредили отзад, да дадат заден, за да може той да мине.

10 минути по-късно бях нападнат от същия мъж. Той беше с мъж и жена от ромски произход. Причакаха ме в градинката, малко по-надолу, на 10-ина метра от събитието с думите: "А, ето го този".

Излязох, защото си имах работа из квартала. Не съм излизал да се срещам с тези хора, работата ми беше малко по-надолу. Свърших си работата и се прибирах обратно по същия път - няма от какво да се крия. Дали са ме причаквали или случайно се случи, не мога да кажа. Бях ударен. Двамата, заедно с лицето, което наруши закона за движение, ме причакаха на една от пейките, искаха да се саморазправят с мен. Стана меле. Той ме удари, аз го ударих - битка, какво да кажа повече. Изкарал съм си медицинско. Не искам да коментирам повече, тъй като ще заведа дело срещу този човек, да не се спекулира повече. Имам синини по тялото, оток на главата, рани от обувки.

Не съжалявам, че се намесих. Ако се случи нещо подобно занапред, ще реагирам по същия начин. Никой няма право да налита на жена, камо ли с две малки деца.

Даниел е подал жалба веднага. Нападателят е задържан за хулиганство за 72 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство, а другият мъж, който е участвал в боя, не е заловен, но е обявен за общодържавно издирване.

Докато течеше разговорът между репортера и Даниел на мястото на инцидента, се намеси мъж, който заяви, че вторият обвиняем му е син и че той не е нападал никого. Той щял да отиде в полицията и да обясни. Даниел давал "лъжливи показания", той щял да докара 100 свидетели, за да го докаже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!