Прокурор: Когато мюсюлманите в България станат 30%, държавата ще е застрашена

OFFNews Последна промяна на 23 март 2018 в 22:16 18876 12

Снимка trafficnews.bg

Недялка Попова

"В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме основание да мислим, че те ще станат по-малко. Точно обратното. И с пристигането в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази религия от атеисти. Процентът явно ще се увеличава. Когато стане 30%, държавата ни вече е застрашена. Те са монолитна маса, лесно се манипулира и на избори. Те са почти като военизирана структура. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват."

Това заявява в интервю за Радио Фокус - Пловдив Недялка Попова - наблюдаващ прокурор по делото за проповядване на религиозна омраза срещу Ахмед Муса и 12 мюсюлмански духовни водачи.

Идентично изказване на Попова е публикувано и в пловдивския сайт TrafficNews.

Прокурорът заявява още:

"Докато ние, с нашите демократични правила, сме много по-свободни. Понякога толкова, че се отива в безотговорност. И ще дойде време, когато ще видим как в парламента повече от 50% са от друга религия, президентът ни ще стане от друга религия, министър-председателят, кметът ни ще е от друга религия. Знаете ли колко още много кметове има в стара християнска Европа с друга религия? И тези християнски европейски ценности, които сме приели, мислите ли, че ще ги отстоим? И тогава точно това, което най-ценим в себе си, точно това ще ни убие. Ето това е сигнал към здравомислещите хора. Колко хора сега си дават сметка и разсъждават по тези въпроси? Засега ние действаме само по законен път. Ще стане лошо, когато се излезе от закона."

Адвокат Ина Лулчева, един от защитниците по делотo срещу Ахмед Муса и 12 мюсюлмански духовни водачи, днес е изпратила жалба до Пловдивския апелативен съд.

"Изĸaзвaнeтo, чe пopaди изпoвядвaнa peлигия чacт oт бългapcĸoтo нaceлeниe зacтpaшaвa нaциoнaлнaтa cигypнocт, пpeдcтaвлявa пpoпoвядвaнe нa oмpaзa и нacaждaнe нa cтpax нa peлигиoзнa ocнoвa, пpoтивopeчи нa вcичĸи изиcĸвaния ĸъм бългapcĸитe мaгиcтpaти, a и ĸъм вceĸи бългapcĸи гpaждaнин" - посочва Лулчева.

"Изказването на Недялка Попова в качеството й на прокурор по делото установява това, което защитата твърди от началото на делото – подсъдимите се преследват заради религиозните им убеждения и упражняването на религиозни практики. Защитата направи всичко, което е по силите ѝ, да препятства тази противоконституционна дейност въпреки действията, включително и на въззивния съд, да й се пречи. Все пак защитата е удовлетворена, че в края на процеса, който въззивният съд с цената на множество нарушения на закона си е поставил за цел да приключи (а и да представи написано решение, за да избегне давността) до 00.00 часа на 6 април 2018 г., същността на воденото наказателно производство бе призната и публично обявена", пише още адвокат Лулчева, цитирана от dnevnik.bg.

В интервюто, публикувано в пловдивския сайт TrafficNews, прокурорът Недялка Попова заявява още:

"Наистина атентатите в Европа малко заглъхнаха, но те продължават в Афганистан, Йордания, Саудитска Арабия и др. Там загиват хора. Дали са мюсюлмани в джамия, евреи, или не – атентатите са факт. Загиват хора, заради някаква идеология или политически цели. Никой не коментира и не взима отношение. Там има някакви извращения на верска основа, а хората не реагират. Не ги интересува. Считат, че това е далеч и няма никога да ги засегне. Но идва момент, когато това там идва и към нас. Турция в момента воюва със Сирия. С редовна армия влезе в сирийска територия и воюва. Това е държава, която ни е съседна. В момента Турция има териториални интереси на изток. Но в определен момент тези претенции могат да се обърнат и на запад."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22015

13

Стефан

21.04 2018 в 06:33

Прощавай, но нито житейският ми опит, нито други качества ми дават правото "да преценявам" когото и да било. За мене това е от речника на битовите комплексари. Ако ти върши работа - използвай го, но не ми го приписвай.

22015

12

Стефан

21.04 2018 в 06:31

Е, твоят 75-ти набор явно е бързо помъдрял. Не помня какво точно правех през 75-та, но малко по-късно ме беше срам да се заглеждам по толкова по-малки от мене момичета.
Чети история. В момента ислямът прави точно това, което и християнството, докато е било активна религия. Просто с отместване 600 години, понеже е възникнал толкова време по-късно.
Хукнал е завладява Светът, в името на своя бог.
Но тук има малък нюанс.
По времето, когато това е правило християнството, светът, и планената са били девствени. С непокътнати ресурси. После християнската цивилизация ги е присвоила, и изяла.
От днес нататък, има два варианта. Или християнската цивилизация ще изтрезнее, и ще избие ислямската. Или ще загине.
Но ислямската няма да има нито природните ресурси, нито историческото време да преживее собственото си средновековие, и сама да направи вече извървените от християните крачки. И също ще загине.

21662

11

spirit оригиналът

26.03 2018 в 17:56

И когато [в битка"> срещнете неверниците, удряйте по шията, додето ги надвиете, и здраво ги вържете! А после -; или милост, или откуп, когато войната приключи. Така е! А ако Аллах пожелае, би им отмъстил, но иска Той да изпита едни от вас чрез други. А на онези, които бъдат убити по пътя на Аллах, Той не ще провали делата им.1

Сигурно се има предвид,че масажират шиите им.

4500

10

Daniela_21

26.03 2018 в 09:42

@spirit оригиналът,

Това е сура 47

http://koranbg.com/sura.php?sura=47

Къде тук се казва, „съсичайте им главите” ?

Не съм чела Корана, но не е хубаво да си съчиняваш неща, само за да паснат на убежденията ти.

21662

9

spirit оригиналът

24.03 2018 в 18:24

Стефане,къде се върна бе човек.Аз казвам ,че сега ислямът е единствената религия ,която проповядва убийство на неверника,а ти какво било 600 години назад.Плюс това в библията няма текст убий неверника ,а в КОРАНА ИМА.Не съм чувал християни да се взривяват и да режат глави в името на Исус днес ,а не в историята,ама както върви и това ще стане.
Джихадистите са позовават на сура 47 от Корана, която казва: „Когато срещнете такива, които са неверници, отрежете им главите"

В сура 4 се казва и „Щом срещнете онези, дето отричат, съсичайте им вратовете, додето ги надвиете”
А сега ми цитирай Библията с такива текстове.

9214

8

XR4

24.03 2018 в 15:23

Стефане, явно грешно ме преценяваш.Винаги съм се стремял сам да формирам собственото си мнение(на базата на мах възможно повече информация), а не да съм овцата блееща и ходеща след "пастира"(вожда/бащицата).Питаш ме какво знам за религията?В момента чета Корана(аз, атеиста).Ти чел ли си го?
Написал съм нещо погрешно ли?Нещо глупаво? Опровергай ме(вместо да лепиш етикети с голямата баданарка)!
Защо християнството преди 600год е било кръвожадна религия, а сега не е? М?

Воа, пак ще те помоля-редовно си пий хапчетата, приятелю. Роден съм през (вече далечната) '75-та и съм "продукт" на диалектическия материализъм.Това съвсем не ми пречи да мисля с главата си, а не с гъзъ си!
Апропо глобата която налагам за чалга на работното място е 20кинта(за Азис 50кинта), а дупката съм си я пълнил два пъти(на косъм) до тук...

22015

6

Стефан

24.03 2018 в 07:40

Втората, след християнството. Което е измислило убийството на неверници.
Ислямистите правят съвсем същото, каквото и християните. Просто 600 години по-късно.
С това по никой начин не ми харесват, но няма повод и да се правим на ударени.

21662

5

spirit оригиналът

24.03 2018 в 07:23

Проблемът е точно в исляма.Единствената религия,която казва убий неврника.

22015

4

Стефан

24.03 2018 в 03:56

Айде мирясай малко, а?
Знаеш нещо за религиите? Защо те работят? Как?
Как работи човешкият мозък, и защо баш така?
Виж, аз, разбирам твоят ентусиазъм. Не разбирам обаче, защо критикуваш неподготвен по темата.
Офф-нюзът спря да е място за писъци на тролове. Говориш глупости - гърмиш. Казваш умно - влизаш в джаза. Все едно каква теза защитаваш - единствено важното е да е умно. Тогава си добре дошъл.