Quantcast

Отцепникът от ГЕРБ бил в тефтерчето на Красьо Черния

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2013 в 11:48 2719 2

Георги Марков

Снимка БГНЕС, Архив

Георги Марков

 

Първият депутат, който напусна групата на ГЕРБ - Георги Марков, е фигурирал в тефтерчето на Красимир Георгиев-Красьо Черния, съобщава bTV.

Преди четири години Георгиев стана известен като „кадровика в съдебната власт”, който срещу пари осигурявал постове в съдебната система.

Номер 398 в тефтера на Красьо Черния - Жоро Севгин Свищов. Севгин е първото име на Севгин Осман - бизнеспартньор на Марков. А Свищов е градът, в който живеят и работят тогава двамата. Зад този запис стои сегашният независим депутат Георги Марков, категорични са запознати със съдържанието на тефтера.

Бившият председател на етичната комисия към ВСС - Цони Цонев, е един от хората, които познават казуса от 2009-а.

„Това тефтерче е живо, жизнено. И продължава да излъчва послания, че който веднъж влезе в него, го очаква бляскаво политическо бъдеще. Тъй като никому неизвестният към 2009 година Георги Марков, сега е най-известният в момента депутат, неговият пръст се определя като златен”, обяснява Цонев.

Трима общински съветници от Свищов са внесли до главния прокурор, с който информират Сотир Цацаров за връзките на Марков със сочения за кадровик в съдебната система. Тримата са сигурни, че депутатът се е ползвал с протекциите на Красьо Черния и заради това прокурорските проверки срещу него са боксували.

И Марков, и неговият партньор Севгин Осман не са били осъдени за ДДС измами.

„Допълнително в тефтера на Красьо Черния фигурира и ректорът на Свищовския университет Величко Адамов. Най-странното съвпадение от всички странни съвпадения до тук е, че всички преписки - и на г-н Марков, и на ректора Величко Адамов, и на офшорния кръг около преподаватели от стопанска академия, са при един и същ прокурор. А именно г-жа Ваня Илиева. Връзката Красьо е повече от очевидна”, обяснява общинският съветник Калин Костов.

Бившите съпартийци на Марков от Свищов го наричат личният депутат на ректора на Свищовската академия Величко Адамов. Сигурни са, че производствата срещу двамата неслучайно са се паднали при един и същ обвинител. „Принципът на случайно разпределение на делата прави абсолютно невъзможно подобно съвпадение. Няма как да се случи - това е все едно да удариш шестица от тотото”, казва още Костов.

„Искаме да даде отговор - има ли прокурорски чадър над депутата Марков, ректорът Адамов и останалия кръг около Красьо Черния или абсолютно всичко е наред и обществото няма да разбере как Марков е завлякъл държавата с над 100 хил. лв. и друга негова фирма е завлякла бюджета с още”, казва Костов.

В сигнала до Сотир Цацаров общинските съветници посочват, че фирмите на Марков са разследвани от прокуратурата още от 2001 година, пак за данъчни измами, и пак неуспешно. След настоятелни опити за разговор с депутата, той отказа със SMS.

През 2009-а, като вътрешен министър, Цветан Цветанов обявява, че Величко Адамов е един от топ 300 на престъпниците в България. А вместо МВР да преследва ректора като част от топ 300 на престъпниците, две години по-късно Цветанов отива в стопанската академия, за да агитира преподаватели и студенти да гласуват за кандидатите на ГЕРБ за кмет и президент. Посреща го - Величко Адамов.

Бившите съпартийци на Георги Марков са категорични, че Цветанов е знаел, че Марков е част от кръга около Красьо Черния, знаел и за данъчните измами. И точно с тези компромати държал депутата. Но сега тази точно тази "каишка" била взета от новите управляващи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2013 в 15:42

Където и да разровиш - гнус след гнус излиза... Отвратен съм от престъпниците, намърдали се всячески във властта!
България загина - амин!

12.12 2013 в 12:25

Боже, Боже! Тя работата е и@ана, че изтървана.