Quantcast

Новият отцепник фалшифицира Държавен вестник с „наркопоправка“

Юлиан Христов Последна промяна на 10 декември 2013 в 11:12 5585 34

Светлин Танчев
Светлин Танчев

Новият депутат, напуснал Парламентарната група на ГЕРБ – Светлин Танчев, е главен герой в скандала с поправката в Закона за наркотичните вещества и прекурсорите.

С нея се либерализираше изображението на наркотични вещества върху други продукти. С текстовете на практика се легализираше рекламата на дрога.

Въпреки, че текстът беше отхвърлен, при отпечатването на окончателния вариант на закона в Държавен вестник той беше отпечатан. В резултат беше поискана оставката на Танчев и друг депутат от ГЕРБ - Пламен Цеков, в качеството им съответно на председател на Комисията по европейски въпроси и зам.-председател на Здравната комисия.

За т.нар. скандал "Мери Джейн" тогава алармира президентът Георги Първанов. Това доведе до прегласуване на закона и връщане първоначалния текст. По искане на БСП бе съставена временна комисия, която да изясни обстоятелствата по случая. 

В продължение на почти 4 месеца обаче не се разбра дали някой от ръководството на ГЕРБ или на парламента е знаел и е разрешил поправката. Председателят на парламента тогава Цецка Цачева няколко пъти заяви, че няма нищо общо и че държи нещата "да бъдат изчистени докрай“. Единствено стана ясно, че Танчев е отишъл с листче в ръка, за да поправи "грешката" и така е обнародвана лобистката поправка.

Депутатът е първи братовчед на зам. главния прокурор Борислав Сарафов. Братът на Танчев пък е женен за дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова, по чието време, като правосъден министър и председателстващ Висшия съдебен съвет (ВСС), става най-големият скок в кариерата на Сарафов.

Танчев беше втори след Владислав Горанов в листата на ГЕРБ в 26 МИР София в последните парламентарни избори.

Той има бакалавърска степен по международен бизнес от САЩ, работил е като брокер в „Морган Стенли“ със седалище в Световния търговски център, има и облигации в „Дженерал моторс”. В декларацията си пред Сметната палата от тази година той е декларирал, че е собственик на три имота, единият от които в Суидид Кесада.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 15:28

Ня! :)
Той си кара по списък... Първа (опорна) точка, втора...

10.12 2013 в 15:24

Хихихих :)

10.12 2013 в 14:37

Бахур, понеж не ти стига акъла на да погледнеш по-долу, ПЧО - първа частна орландовска. и наблегни на сланината, не бухай толкова много трици и суроватка в кренвиршите, че и кварталните кучета не ги ядат вече.

10.12 2013 в 14:35

свински бахур от solaris, не се бутай в яромелката. Частните Отношения възникнали по повод интелектуална собственост не те касаят. прочее не касят никого в ПЧО!

10.12 2013 в 14:21

Който нож вади, сам пада в него.

10.12 2013 в 14:20

Митко много отдавна го е въвел понятието “МБК (мазната банкянска филия)”, а наша скромност доволстваме с "Първа Частна (мутро-милиционерска) Партия ГРОБ". Не претендираме за авторски права. Що зяеш тогава?

10.12 2013 в 14:01

Добре , че още не съм забравил да плувам , иначе като нищо бих се удавил в морето от простотия , което често се плиска във форумите ! Бързам да кажа , че не съм фен на никоя партия , а само на логиката и то на НОРМАЛНАТА ! Защото има още два вида : ФОРМАЛНА и ЖЕНСКА ! За г - на Балкан - ски не искам да говоря , освен ако си напише отпред едно " Ганю " .Адмирирам мненията на мойсейi , защото са най - близко до моята логика . Що се отнася до стадото и мършата , си мисля защо още не е учредена награда за този , който успее да разплете ясно и точно българските политически черва !!?

10.12 2013 в 14:00

Какво става тука, бе, драги форумни другари??! Великов въвежда понятието "МБК (мазната банкянска филия)", Балкански малко по-късно си го използва яко. Един и същ текст ли ви раздадоха или Балкански не може друго освен да плагиатства?!!