Главчев: Танчев не ни е критикувал, ГЕРБ е стабилна

Елица Мартинова 10 декември 2013 в 12:01 3467 2

Димитър Главчев Снимка: БГНЕС
Димитър Главчев Снимка: БГНЕС

 

Отцепник № 2 Светлин Танчев не е изразявал критики към работата на ПГ ГЕРБ. Въпреги напускането му парламентарната група остава стабилна.

Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му сред редиците на ГЕРБ няма особено вълнение заради отцепниците с последната седмица.

"И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние", увери Главчев.

Той подчерта още, че до момента вторият независим депутат не е изразявал никакво несъгласие с политиките или действията на бившите управляващи. В тази връзка Главчев каза още, че не знае какви са мотивите за напускането на Танчев.

"Мисля, че е крайно време ние вече да започнем да задаваме въпроси дали не е нормално, когато някой реши, че не е съгласен с нещо, първо да го заявява на глас и след като не е съгласен, да напуска и парламента. Това е най-нормалният жест, който би следвал от такова нещо", каза Главчев.

Същата теза изрази миналия вторник и другият зам.-председател на ПГ ГЕРБ Красимир Велчев, след като стана ясно, че Георги Марков напуска редиците на бившите управляващи. Тогава той окачестви решението на отцепник №1 като "въпрос на морал".

“Ако нещо не ми харесва в парламентарната група, аз ще напусна парламента, а не групата”, каза преди седмица Красимир Велчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!