Хроника на лайняната война в Бургас

OFFNews 28 юли 2015 в 21:13 9129 6

Снимка OFFNews

Кантората на Константин Луков - председател на Общинския съвет в Бургас, вчера осъмна изцапана с фекалии.

Макар Луков да не смее категорично да посочи кой му е причинил миризливото унижение, всички в Бургас смятат, че инцидентът е нова фаза във войната му с общинския лидер на партия "Напред България" Милчо Добрев.

Завръзката на лайняната война е още през 2008 г., но напрежението фатално ескалира миналата седмица.

Милчо Добрев, бургаски лидер на основаната от легендарния Иван Славков - Батето партия, е заявил изказване след докладна записка, свързана с Наредбата за престой и паркиране на хората в неравностойно положение.

Председателят на местния парламент Константин Луков (ГЕРБ) не му дава думата.

Тонът се повишава и Луков чува думите: „Съобразявай се, да не ти направя главата кабрио. Не знам къде ще спиш тази вечер“. Председателят на общинския съвет ги приема като заплаха и изготвя сигнал срещу Милчо Добрев до прокуратурата.

Килограми, мрак и страх се леят от жалбата на единия срещу другия политик: 

„Наложи се, когато влизам в паркинга, особено късно вечер, тъй като държим колите си в един и същ паркинг, да ме придружава зет ми, тъй като се страхувам от посегателство от страна на Добрев. Добрев е висок и дебел, тежащ, според мене, около 120 – 130 кг., аз съм елегантен, с тегло 88 кг., което, физически, се явява неравностойно, ако се наложи да се отбранявам“, пише Луков.

Константин Луков (ГЕРБ) - председател на Общинския съвет в Бургас

Той е приел това като реални заплахи за посегателство срещу него и по този повод на паркинга вече са монтирани и камери.

Добрев завежда контрадело - частен иск за обида и клевета, на стойност 200 000 лв., защото Луков го е нарекъл „опасен престъпник, осъждан шест пъти“.

Отделно от това Добрев обещава да заведе дело за дискриминация срещу Луков, защото не му е дал думата. Освен това Луков отказал и да му предостави документи, свързани с разкопаване на терен зад блока на Добрев.

Ден-два по-късно из Бургас се появяват билбордове на политическа партия "Напред, България", на които пише „Оставка! Той – умственият инвалид“.

Добрев признава, че билбордовете са негови, но не казва кой точно е "умственият инвалид", който трябва да си подаде оставката. "Който се разпознае“, добавя рекламния бос и пояснява, че това е началото на предизборната кампания на партията „Напред България“ за местните избори.

В понеделник сутринта Константин Луков отива за среща с клиент към кантората си на ул. "Пиротска". Вижда стъклата омазани с лайна. Не смее пряко да обвини Добрев, само казва, че има съмнения.

От своя страна Добрев отрича всякакво участие в лайнарския атентат. Казва, че разполага със записи от камера и на тях добре ще се види кой е миризливият атентатор.

Конфликтът между двамата се корени още от 2008 г. 

Двамата враждуващи политици са и комшии в комплекс „Славейков“, живеят в съседни блокове. През 2008 г. Луков бил директор на УКОРС (Управление при кризи, обществен ред и сигурност, позната като общинска полиция). Добрев имал рекламен бизнес и притежавал билборди. Вместо да си живеят по съседски, Луков констатирал, че комшията има незаконо поставени билборди, за които не плаща такси и ги премахнал.

Милчо Добрев, общински лидер на партия "Напред, България"

Според Добрев репликата "ще ти направя главата кабрио", за която преди няколко дни Луков го даде на прокурор, датира още от тогава.

„Беше когато той за сефте се беше обръснал нула номер. Аз тогава го бъзикнах. Викам: така, както си се обръснал, като кабрио, направо ме заслепяваш като вървиш срещу мене“. Няма никаква заплаха, ние така си говорим на харабия двамата, аз го ям, ама като пич“, разяснява комуникационната си стратегия Добрев.

Спорът кой от двамата политици е имал по-справедливи основания за избухването на Лайняната война, ще се реши в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови