Танцовият състав на Джеки Чан пристига в Пловдив за One Dance Week

Елица Мартинова 10 април 2014 в 14:14 3684 0

One Festival

Танцовият състав на холивудската звезда Джеки Чан ще изнесе спектакъл в Пловдив в рамките на One Dance Week - част от фестивалите на независимата платформа за култура ЕДНО.

За пръв път фестивалите One Design Week, One Dance Week и One Architecture Week ще се проведат в града под тепетата. Организаторите се надяват да обогатят творческия дух на Пловдив и да допринесат за кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 г. Събитието ще се осъществи със съдействието на Община Пловдив.

На пресконференция днес организаторите представиха част от звездната си програма. На срещата с медиите присъстваше и кметът на Пловдив Иван Тотев. Той заяви, че за града е чест да бъде домакин на едно от най-значимите събития в културния афиш на страната. Особено важна роля и за трите фестивала на ЕДНО играе пловдивският квартал "Капана", като организаторите обещават той да бъде напълно преобразен.

One Design Week

Горещото начало в стария Филипополис ще постави фестивалът One Design Week, който ще се проведе между 20 и 29 юни. На пресконференция днес програмният директор Бояна Гяурова представи част от звездната програма за тазгодишното издание. В него ще се включат над 200 дизайнери от 23 държави.

Сред гостите, които ще се включат в One Design Week, са Джесика Уолш, Джулиет Кинчин, Вероника Бурян, Австрийското студио Honey and Bunny и др. Планирани са изложби за испански продуктов дизайн, китайски графичен дизайн, изложба за български продуктов дизайн, както и експозиция на български кино плакати от миналото.

В рамките на One Design Week в Пловдив ще пристигнат над десет дизайнерски студия, които ще работят в "Капана", като целта е кварталът да бъде обогатен с автентична атмосфера.

Планирани са още национален конкурс за дизайн на вело стойки, акции с трансформатори, базар, в който ще се включат различни български автори, и т. нар. Loud зона, която ще е място за обмяна на идеи.

One Dance Week

Не по-малко интересна ще е програмата на танцовата част от фестивала - One Dance Week, който ще се проведе между 28 август и 9 септември. Сред гвоздеите на програмата ще е спектакълът на китайската танцова група, основана от холивудската звезда Джеки Чан. Съставът ще представи уникална комбинация от съвременни танцови техники и кунг фу.

Организаторите издадоха, че преговарят и със самия Джеки Чан, като се очаква той да открие лично танцовата седмица.

Обещаваща част от програмата са и шоуто на Орелиан Бори, както и спектакълът Nudity на Sidra Bell Company.

Организаторите обещават на посетителите си още куп изненади като полети с балон, катерене по фасади и много ателиета, в които ще могат да се включат и аматьори.

One Architecture Week

Програмният директор на архитектурния формат на фестивала Любо Георгиев обяви, че тази година акцент ще бъде дебатът за качеството на градската среда. One Architecture Week ще се проведе между 10 и 19 октомври, като през този период в Пловдив ще бъдат организирани лекции на изявени български и международни имена в архитектурата.

В рамките на фестивала се организира и конкурс за архитектурни идеи за централния площад в Пловдив. Началото му ще бъде поставено следващата седмица, а най-ярките идеи ще бъдат обявени през октомври по време на One Architecture Week.
Любо Георгиев обяви, че в края на септември в Пловдив ще пристигнат различни екипи, които ще огледат квартал "Капана" и ще приложат различни идеи, с които да го претворят в сцена на културата.

One Deisgn Week, One Dance Week и One Architecture week обещават на посетителите си интересни мигове, а програмата ще превърне Пловдив в център на културата не само на Балканите, но и в цяла Европа. Организаторите са подготвили редица изненади, с които ще зарадват гостите си. Актуална информация за фестивала можете да получите на edno.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!