Програма на новия Mozei за модерно изкуство за юни

ОFFNews 12 юни 2015 в 15:17 3492 0

Новият Мозей за модерно изкуство в София отвори врати и вече подготви своята програма за оставащото време до края на месец юни.

А ето я и нея:

- 17 юни (сряда), Figura Sedens - Представление на Мирослав Йорданов с участието на Мирослава Захова и Ивайло Добрев

„Сравнявам тези две субстанции – виното и черната жлъчка – като две страни на едно и също нещо, като две огледала за един творчески процес, като две крачки по една и съща земя, като два факта-близнаци на есента, времето на меланхолията и гроздобера. Тази земя е в аромата и вкуса на моя Померол. Освен уханието на трюфели, ферментирали плодове, щипка канела и смола, вдишвам мириса на дърво, най-напред буквално някакво миризливо, по-конкретно санталово дърво, а миг по-късно, отдалеч, гнило дърво и просмукващи се в земята гнили листа – така, сякаш с всяко вдишване слизам от някаква височина все по-ниско, навеждам се все повече и все по-дълбоко се намествам в моята figura sedens.” - Марек Биенчик.

- 19 юни (петък),  Лили Хандел & Drag Queen Party - Физически пърформънс на Иво Димчев

Физическият пърформънс „Лили Хандел – кръв, поезия и музика от будоара на бялата курва“ е един от емблематичните авторски проекти на Иво Димчев. Създаването му е провокирано основно от идеята за човешкото тяло като продукт за физическа и естетическа комуникация. Пърформънсът е представен за пръв път в Стокхолм – Швеция, през 2004 г. Игран е на повече от 500 международни фестивала и е носител на няколко международни награди.
Спектакълът е забранен за лица под 18 години.

Drag Queen Party с награди за най оригинален костюм, най-оригинален грим и мн. други. Всички са поканени да вземат участие, независимо от пол и сексуална ориентация.

- 20 юни (събота), Фейсбук театър + DJ Party - Спектакъл на Иво Димчев

Фейсбук театър е нов експериментален театрален проект на Иво Димчев, в който са поканени да участват: Стефан Щерев, Мария Силвестър, Юлиана Сайска, Вяра Коларова, Катина Дишкова, Вилма Картилска др. Началото на този спектакъл се дава точно в 20:00 часа, когато на Фейсбук страницата на MOZEI се появява следният пост: „На сцената излиза Стефан Щерев /например/ и казва:.....“

Всички събрани коментари от зрителите под този пост представляват драматургичния текст на актьора в рамките на 8 минути. Една серия от уникални солови изпълнения под режисурата на Иво Димчев и с най-невъобразимото драматургично съдържание, което можем да си представим, създадено от самата публика по време на спектакъла. Носете си смартфоните заредени, не ги изключвайте, ще ви трябват...

- 24 юни (сряда), I-cure - Авторски моноспектакъл на Иво Димчев

I-cure е пръформънс, занимаващ се с идеите за лековитост и позитивност и засягащ някои табута, които всички ние притежаваме във връзка с тези понятия. Представян вече в Холандия, Белгия, Берлин, Виена, Копенхаген, Ню Йорк, Сеул, Сао Пауло и мн. др. Списание Дансе в Париж го обяви за един от най-добрите спектакли в Европа за 2014. Ню Йорк таймс пише: „I-cure премахва табута, а изпълнението на Иво Димчев е виртуозно“. Спектакълът е на английски език и е забранен за лица под 18 години.

- 25 юни (четвъртък), MOZEI Open Air Official Opening /Music live acts TBA/

Откриване на лятната сцена на Мозей с концертна програма и видео прожекции + DJ Party. 

- 25 юни (четвъртък), Sofia Pride Art Week гостува на MOZEI с фотографска изложба (25 – 28 юни)

Фотографска изложба и видео на Percy Katt и Kknut collective, част от четвъртото издание на Sofia Pride Art Week, седмицата на изкуствата преди София Прайд.

- 26 юни (петък), Концерт на Иво Димчев

В повечето случаи Иво Димчев е и автор на музиката към своите пърформанси. В концерта ще бъдат чути 15 песни, за първи път извадени от контекста на спектаклите му и представени като самостоятелни музикални произведения. Ще му партнира пианистът Светлин Христов.

- 27 юни (събота), Фейсбук театър + DJ party.

- 28 юни (неделя), Концерт на Джорджано

Интернет сензацията Джорджано за първи път ще пее на живо в София на сцената на MOZEI.

- 30 юни (вторник), Porn-Oper-Night + DJ Party

Топ български млади оперни певци ще изпълнят известни оперни арии на фона на специална селекция от еротични видеа, специално обработени за случая. Аудио-визуален експеримент, в който опера и сексуалност ще се обединят и трансформират взаимно, за да създадат едно напълно ново сетивно преживяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови