Близки на загинал моторист търсят виновен шофьор за трагедията

OFFNews 05 май 2015 в 09:02 6632 10

Снимка Архив

26-годишният моторист, който загина при тежка катастрофа в Пловдив преди седмица, е бил засечен от автобус на градския транспорт. Това твърдят близки на младежа, които провеждат собствено разследване на инцидента и обвиняват полицията в бездействие, съобщи Нова тв. 

Свидетелите на фаталния удар не са разпитани от полицията, заявяват самите те. Заключението на униформените е, че мотористът е загинал заради несъобразена скорост. Близките на жертвата обаче намират улики, които според тях доказват, че моторът е паднал, след като е бил засечен от автобус на градския транспорт.

26-годишният Георги Антов взима мотора на приятеля си Стефан, за да направи кръгче на булевард „Кукленско шосе” в Пловдив. Обиколката се оказва фатална. „Обърнах се към платното и тогава видях мотора, че е във въздуха. Първи стигнах до него. Плюеше кръв, беше с каска, чувах че се дави, много тежко дишаше”, разказа Стефан Иванов, очевидец на инцидента.

Мотористът издъхва в линейката в ръцете на най-добрия си приятел. Версията на полицията е, че катастрофата е предизвикана от несъобразена скорост и загуба на контрол над превозното средство. Това твърди пред бащата на загиналото момче и дознателят по случая.

„Разследването до този момент не е започнало поради нехайството на човека, който го води. Още в деня на събитието той ми каза да не търся под вола теле, защото във всички такива случаи са виновни мотористите и никой друг, а хората си мислят, че те са невинни и за него случаят беше приключен”, каза Румен Антов – баща на загиналия Георги.

Близките на момчето преглеждат охранителните камери, откриват спирачен път и намират парчета от мотора 50 метра преди мястото на инцидента. Това потвърждава версията, че Георги е бил ударен от превозно средство, преди да падне на пътното платно.

Близките на Георги откриват и шофьора на автобуса, който три пъти разказва различни версии за нощта на инцидента. Той самият не е направил и последния курс за деня. Има и заличени следи от удар по чисто новия автобус. Приятелите на жертвата твърдят, че седмица след трагедията нито един свидетел не е разпитан по случая. Разпитите започват, когато уведомяват за бездействието Окръжната прокуратура в Пловдив.

„По този случай е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което се извършва активно разследване. След получаване на сигнал от близките на пострадалия, в които се изнасят твърдения за факти около катастрофата, наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно предприемане на разследване по тези факти, което вече е в ход”, обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура-Пловдив.

„Шокирани сме още и ако има виновен за случилото се, искаме органите на реда да си свършат работата както трябва, защото това не трябва да бъде практика, и виновни не трябва да остават безнаказани”, казва Боряна Димитрова – приятелка на жертвата. 

Близките на Георги палят свещи и поставят цветя на лобното място на момчето и се надяват истината за смъртта му да излезе на бял свят. 

"Мотористът не караше с превишена скорост, всички на бензиностанция SNG чухме само удар. Доколкото се разбра от останалите автомобили, тъмно сив мини ван буквално мина през него, а това никой не го споменава. Шофьорът на автомобила слязъл, обрал счупените части от колата и избягал. Моля всеки който е видял автомобила, номерът му да даде показания в полицията!", пише във фейсбук очевидец в деня на трагедията. 

Не може да бъде потвърдена информацията, че друга кола е засякла пътя на моториста, нито пък, че той е бил прегазен, както вече бе съобщено, обясниха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!