Заместник на Ненчев оглави партията на Касим Дал

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2016 в 10:02 3469 1

Заместник на Ненчев оглави партията на Касим Дал

Зам.-министърът на отбраната в оставка Орхан Исмаилов е избран за председател на Народната партия за свобода и достойнство (НПСД). Исмаилов беше посочен с убедително мнозинство от делегатите на Първия редовен национален конгрес на партията.

Идеен учредител на партията е Касим Дал, който към момента е зам.-председател на партията. НПСД е част от Реформаторския блок. 

„Основахме партията с убеждението, че ще отстояваме принципите на свободата и достойнството за всеки български гражданин. Без значение от неговата етническа, религиозна и културна принадлежност, без значение от пол и раса, без значение от различията на всички нас“, е казал пред делегатите Исмаилов. 

„Влизам в политиката защо съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни – в името на България“, каза още той. 

От своя страна Касим Дал заявил, че партията е мобилизирала вот, какъвто основният ѝ опонент ДПС не е очаквал и по този начин е разбит монополът в смесените райони.

„Ето, че изминаха четири години, откакто стотици смели мъже и жени решиха да се опълчат срещу лицемерието, наглостта и потайните схеми на една партия, която до този момент повечето от нас подкрепяха с вярност и всеотдайност. Когато обаче лъсна ужасната истина за кръвната връзка на тогавашните ни ръководители със структурите на Държавна сигурност, ние казахме: До тук!“, заяви Дал.

„Благодарение на принципния ни подход към коалиционната политика на партията, ние потърсихме съмишленици в спектъра център-дясно. Намерихме ги в лицето на Реформаторския блок, оставайки верни на мирогледа си, станахме част от управляваща коалиция до момента на подаването на оставката на настоящото правителство. Ние доказахме, че сме жизнени, че имаме потенциал, че можем да бъдем активен, честен и предсказуем партньор“, обясни още Касим Дал в речта си.

Бившият вече председател на НПСД и настоящ заместник-председател на партията Корман Исмаилов очерта в доклада си постигнатото за четирите годни, в които той беше начело на политическата формация.

„В резултат на последователните ни думи и действия, днес ПП НПСД е уважавана, млада, неелитарна партия с ясна демократична, дясна, евро-атлантическа ориентация. Партия с висока коалиционна култура, защитаваща гражданските права и свободи, и с конкретна изразена чувствителност към правата и свободите на малцинствата“, обясни Корман Исмаилов.

Той акцентира и всичко онова, което НПСД е постигнала, за да разкрие истинското лице на партията на Доган, се казва в съобщение на сайта на партията.

„Със своята поява и действия НПСД отказа Ахмед Доган от формалното председателство на партията му и го изпрати в така уютното му задкулисие. Откъдето да продължи да развива новият си финансово олигархичен проект “Пеевски”. Проект който по своите опустошителни мащаби и властова всеядност надмина и застраши дори създателя си“, обясни още той.

Според бившия председател на НПСД, гарантирането на националната сигурност в условията на силно усложнена геополитическа обстановка и засилен миграционен натиск, е един от най-актуалните обществено-политически въпроси днес.

„Вътре в страната, надигащият се псевдо-патриотизъм или национал- популизъм с присъщия си език на омразата се насочи към бежанците и емигрантите, като остави на втори план агресията си към българските роми, мюсюлмани, турци и евреи. Насаждането на напрежение и страхове, през ксенофобията и ислямофобията са сериозна заплаха и проблем пред единството на българската нация“, допълни още той, очертавайки основните предизвикателства пред страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13604

1

In Trum we trust

28.11 2016 в 10:50

Този блед младеж Орхан Исмаилов стана зам. министър на Ненчев в края на 2014. Една година по-късно в данъчната му декларация - публичен документ, който всеки може да прочете цъфна че зам. министъра Исмаилов си е купил къща за половин милион в София. Явно добре е краднал като зам. министър и то след отчитането нагоре по веригата.