Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Орхан Исмаилов: Не се притеснявам от зам.-министър на отбраната от ПФ

Ивайло Анев 11 декември 2014 в 13:38 7707 2

Зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов

Зам. военният министър Орхан Исмаилов, чиято оставка искаха от Патриотичния фронт, заяви, че не се притеснява, че ще има колега зам.-министър, излъчен именно от Патриотите.

Исмаилов (РБ) коментира въпроса днес пред журналисти в парламента, след като по-рано премиерът Бойко Борисов назначи за зам.-министър на отбраната юриста Димитър Кюмюрджиев. Исмаилов го определи като "изключително добре подготвен" и заяви, че министерството има нужда от такъв човек.

Исмаилов заяви, че не е обиден от нападките срещу него през последните седмици и че не се чувства като изкупителна жертва. Той препоръча в МО да се назначат още не един, а трима зам.-министри, за да има прозрачност.

Исканията за оставка и упреците той определи като "политически игри", които не го касаят.

Исмаилов бе в Народното събрание за обсъждане с депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок проектобюджета за отбрана за 2015 г. Той предвижда МО да разполага със 77 млн. лева по-малко, отколкото през 2014 г.

"Търсим варианти и разговаряме с всички политически сили, представени в парламента", каза Исмаилов и допълни, че се обсъждат варианти откъде да се намерят повече пари за отбрана. Единият е собствените приходи да бъдат насочени към перо "Капиталови разходи" и към Фонд "Работна заплата".

Съкращение със 77 млн. означава съкращения в системата. Търсим варианти, така че да нямаме съкращения в армията, заяви Орхан Исмаилов.

Той допълни, че МО ще предложи при необходимост да се осъществи извънредна военна мисия със средства от държавния бюджет, а не от планираните средства за МО в проектобюджета.

Той гарантира, че България ще изпълни ангажиментите си към НАТО, дори и армията да остане със сега планирания бюджет за догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews