Симеонов: Задачата на Орхан Исмаилов е да разбие военното разузнаване

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2014 в 20:35 9507 17

Патриотичният форнт (ПФ) ще рещи дали да продължи да подкрепя кабинета "Борисов" най-рано във вторник.  

Това заяви съпредседателят на патриотичната коалиция Валери Симеонов пред БНТ, който обясни, че подкрепата им е под въпрос, защото правителството е тръгнало с фалстарт.

Той посочи, че ако е зависело от него от е щял да оттегли подкрепата си към кабинета на Борисов още при назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

„Аз съм откровен към вас, казвам какво е моето лично мнение – ако зависеше от мен щяхме да сме напуснали, още когато назначиха Орхан Исмаилов. Но аз не съм лидер на еднолична партия, за да налагам своето решение. И в крайна сметка, каквото реши колективният орган – това ще бъде решението".

Симеонов отново изрази недоволството от назначението на Орхан Исмаилов, което обаче не било продиктувано от името на зам.-министъра, а от принадлежността му към Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) на Корман Исмаилов.

„Аз съм сигурен, Орхан Исмаилов е политически създаден продукт на ДПС, подготвян 11 години, за да разбие последния масив на българското разузнаване", заяви Симеонов.

Според съпредседателя на ПФ целта на Орхан Исмаилов била да получи достъп до базата данни на военното ни разузнаване, съдържащо 33 хиляди агентури.

Симеонов каза още, че назначението на заместника на Корман Исмаилов в Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Веселин Пенев също е недопустимо, като обясни, че „на това деяние единственото име, което му отива, е една политическа гавра“.

Съпредседателят на ПФ изрази и тезата си, че НПСД има връзки с турските спецслужби, като заяви, че “ръководител на дипломната работа на Корман Исмаилов в град Коня е бил Ахмед Давутоглу – известният ислямист.”

“Има ли връзка между Корман Якубов Исмаилов и лицето Неждет Мензир – бивш директор на службите за сигурност в Истанбул, бивш министър на транспорта, човек на службите? С този човек през 2005 година Корман Исмаилов е имал фирмени отношения”, заяви Симеонов.

“Нашите служби да дадат обяснение”, призова Симеонов като допълни , че Мензир, който вече е покойник, е компрометирана личност, тъй като е бил уволняван за злоупотреби.

От Патриотичния фронт вече са изложили притесненията си пред премиера Бойко Борисов и очакват той да вземе решение до вторник идната седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.11 2014 в 11:09

Нашите така наречени "служби трябва да бъдат основно изринати от руската тиня наслоена там Абсурдно е в 21 век в страна член на ЕС и НАТО,"службите да бъдат задръстени с неграмотни червени олигофрени,но предани до смърт на една чужда държава-Русия,която в прав текст е декларирала че ни е враг,а и цялата история го доказва
Не случайно партньорски служби ограничават до минимум обмена на инфирмация с нашите,защото по техни думи "информацията тече като лейка по посока Москва.В нормалните държави тези национални предатели руски подлоги щяха да висят на въжето

28.11 2014 в 10:42

Извинете моля, но ако една разузнавателна служба не може да се защити от един замминистър - то тя не е никаква служба. Сигурен съм, че някъде по врата на господин Исмаилов има закачена "сиджимка" и службата само трябва да я напипа и да му я "скъси" до задушаване.

28.11 2014 в 10:10

Ако името не е такъв проблем, както твърдят защо не протестират срещу назначаването на Цв.Цв? Присъствието на осъдения на първа инстанция за злоупотреба със СРС Цветан Цветанов в комисията за контрол над службите е подигравка със съдебната система. И Оффнюз, защо не напишете статия за това назначение, то е, ако не многократно по скандално от това на Слави Бинев, поне е на същата висота?

28.11 2014 в 10:08

Argo, по-голяма глупост отдавна не бях чел. Огромната разлика е , че капанците са българи, а циганите определено не са. Явно за теб българи не носещи ножове са цигани...

28.11 2014 в 10:05

Тоа па простия, от ДС взеха да му пускат опорните точки по-учестено.

Това правителство макар и с плаваща подкрепа има наистина шанс за реформи особено в съд. система, това ДС-другарите сериозно ги притеснява.

С изолирането на малцинствата се налива вода в мелницата на ДПС и се утвърждава техния монопол !!!

Няма ли един нормален Българин, който да вижда това ?

28.11 2014 в 08:33

Знаете ли, каква е разликата между циганин и капанец? Разликата е, че циганите спряха да носят ножове...

Капанеца създаде Сидеров, който ни изложи на няколко пъти в Европа. Сега тоя още докато се докопа до власт, иска да надмине изчадието си..

Някакъв зам министър ли ни е проблема на цялата държава? Не! Патриотична му работа:)))

28.11 2014 в 04:23

Симеонов изсмуква доводи от пръстите си! предложил Орхан човек който е учил при.... но ако е последователен да иска оставката и на Калфин -той е Много по опасен - учил е в МГИМО - институт ПРЯКО СВЪРЗАН с КГБ - На САМИЯТ Калфин са преподавали полковници и генерали от КГБ, и вероятността да е агент на КГБ не е не по малка от тази корман да е турдки агент и много по-голяма от вероятността орхан да е агент! Защо Симеонов не протестира за Калфин! Защо не се притеснява, че Калфин ще издава тайни на Москва. А в момента Русия е по-голяма заплаха за България!
Ама нали в ПФ са ченгета!

28.11 2014 в 01:47

ПФ никога няма да оттегли подкрепата си за ББ, защото и те са креатури на ДС, и им дърпат конците от едно и също място.

Следващите избори ПФ няма да съберат и наполовина толкова гласове, за да влязат в НС. Техните избиратели, ако искаха ГРОП, щяха направо да гласуват за Първа Частна Банкянска, а не за ПФ.

Поредната партия-еднодневка.

28.11 2014 в 00:21

Нещо друго ми е интересно на мен как медиите покриха многократното повтаряне от лидерите на ПФ, че не името е проблемът, а самата му автобиография - братя от селце дошли и с магическа пръчица започнали да барникат на секретни места и т.н. А сега и Исмаил говори за името си, че било проблем без никой да е казал подобно нещо, а само заради медийната подкрепа в тази насока. "но си представете хората с различни имена как се чувстват в този момент"

Малко ми напомня за онези схеми с нагнетяването на етническото напрежение с които ДПС заплашваха. Толкова ли няма един отговорен българин на тази позиция???

28.11 2014 в 00:00

Този поне бил ли е войник?