Корман Исмаилов: Орхан Исмаилов е български кадър

Посъветвах Орхан Исмаилов да съди хората, разпространяващи клевети за него

ОFFNews 26 ноември 2014 в 19:32 6546 4

Корман Исмаилов

Орхан Исмаилов е продукт на българската образователна система в сферата на сигурността.  Многократно е бил проверяван за връзки с чужди разузнавания заради постовете, които е заемал. 

Това заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов. 

Орхан Исмаилов не е бил член на ДПС или на нашата партия. Той е от гражданската квота, където се намират едни от най-качествените кадри на РБ, допълни Исмаилов. 

Нашата партия не поддържа връзка нито с Турция, нито с чуждо разузнаване. Иначе щяхме да сме предатели на родината си, категоричен е Исмаилов.

"Заради снимката ми с Реджеп Ердоган започнаха да се тиражират тези неверни твърдения. Срещата ми с него се проведе след като бяхме изключени от ДПС заради нашите тези. Тогава ние говорихме за корупция в партията, за връзки между политика и икономика. Все неща, заради които сега ДПС е в политическа изолация", отбеляза Корман Исмаилов.

По думите му въпросът с интеграцията на различните, на малцинствата е фундаментален за истинската демокрация и България трябва да дава пример в това отношение.

„Посъветвах зам.-министър Исмаилов да съди хората, които разпространяват клевети по негов адрес. Той е майор от запаса, завършил е школата в Симеоново, Военна академия. Той е български кадър изцяло“, допълни Исмаилов.

По повод твърденията, че е искал да лобира за своя близка за зам.-областен управител Корман Исмаилов заяви, че това са „интриги на местно ниво“.

„От експлоатацията на религиозните проблеми политиците извлякоха много дивиденти. Убеден съм, че ще дойде време, когато тази чувствителност и тези страхове ще отпаднат, но ще са нужни години, поне колкото трая тоталитарната власт“, подчерта Исмаилов.

Той допълни, че искрено се надява да има консолидация в Реформаторския блок и че най-вероятно до края на годината може да има конгрес за избор на председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови