Работата днес е Merci за мандата: Коментари след ''горчивия подарък'' на Радев за рождения ден на Нинова

Така - с цветя и бонбони - България пред очите ни пропилява най-съществения шанс за изпреварващо икономическо развитие от поне две десетилетия, коментира Радан Кънев

Ружа Райчева 16 януари 2023 в 12:15 5656 7

Корнелия Нинова излезе усмихната от

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Корнелия Нинова излезе усмихната от "Дондуков" 2

"Работата днес е Merci за мандата" и още много шеги и колажи заляха социалните мрежи, след като президентът Румен Радев подари букет рози на лидера на БСП Корнелия Нинова и получи в замяна кутия с бонбони при връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Днес лидерът на БСП има рожден ден и затова беше посрещната с букет цветя в Президентството. "Работата днес е Merci за мандата", написа политологът Атанас Г. Радев, шегувайки се с името на марката бонбони, които лидера на БСП подари на Радев. "Дали розите са четен брой?", пита друг потребител във Фейсбук.

"За "Мерси", не ме търси!", написаха от партия "Възраждане". "Нинова получи мандата като рекламен агент на бонбони Merci в най-гледания от всички българи момент. От Merci сърдечно ѝ благодарят", пошегува се по повод бонбоните още един потребител на социалната мрежа.

"Говори се, че в папката, връчена на Нинова от президента, има една хербаризирана четирилистна детелинка", пише Любо Кольовски. "Червено вино снощи пих и мандат не ми остана", пошегува се и кандидат-депутатът от ПП Емил Соколов. 

"Румен Радев предпочете да доубие Нинова и да продължи да управлява. Посланието е просто - дава мандат, който Нинова не може да изпълни със съдържание, да слушат избирателите и елита на БСП - вие не можете нито сами да управлявате, нито да привлечете когото и да било. Няма смисъл да гласувате за БСП, ако искате да помиришете власт. Директен ход с цел да повлияе на конгреса на БСП. Забележете - БСП не е трета политическа сила, дори не е четвърта. Явно Радев смята, че така неговата партия има най-голям шанс. Гответе се за избори през април," коментира дипломатът Илиян Василев.

Евродепутатът Радан Кънев коментира, че "така, с цветя и бонбони, България пред очите ни пропилява най-съществения шанс за изпреварващо икономическо развитие от поне две десетилетия":

"И уверено навлиза в етап на политическата криза, от който измъкването, в най-добрия случай, е изключително трудно и болезнено. Прочее, моментите, в които демократичният ред колабира, както и дълбоките обществени кризи, рядко биват оценени на момента. След години изглежда очевидно - и моментът на срив, и грешките, които са го причинили. И тогава е много трудно обяснимо “Как сме го допуснали?!” Ами така… Лесно, безгрижно, с цветя и бонбони", пише Кънев.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че не може да повярва какви интерпретации се правят по повод, че президентът е дал третия мандат на БСП:

"То не беше заради NEXO, не беше заради някаква измислена съдебна реформа, а нещата са толкова прости. Големите печеливши са двама: Румен Радев си спечели още време да държи цялата власт, подигравайки се на БСП и в частност на Корнелия Нинова и направи огромна услуга на Христо Иванов да го отърве от носенето на отговорност. Някой може да си помисли, че са се разбрали. WIN-WIN."

Рекламистът Радослав Бимбалов коментира, че Радев е връчил третия мандат на една "разпадаща се партия, носител на вековна срамна история, която в момента представлява активен, неприкрит кремълски бастион в България, само и само да не даде открито мандат на ДПС":

"Но още по-грозно беше активното мероприятие срещу Демократична България. Стратегията, по милиционерски, представляваше "добро и лошо ченге". Борисов лично играе доброто ченге. Навсякъде - шумно, щедро и лицемерно - той раздава доверие към ДБ, призовава президента да връчи мандата на ДБ, разбира се целенасочено скъсявайки коалицията до "Да, България" или още по-малкото "Христо", за да всее нужния разкол отвътре им."

Други потребители на социалната мрежа подкрепят Нинова и Радев и питат "докъде са стигнаха нравите ни и къде е отишла нормалността":

"Колкото и да копаете, господа журналисти, всякакви други -ози и опоненти политици, трудно ще намерите под вола теле. Букетът и кутията бонбони показват не молби или обещания за премиерски пост, а че някъде дълбоко все още е живо човешкото отношение. И няма защо да напомняте с крива усмивка, че единствено у нас може да се види случилото се по време на протоколно събитие. А на госпожа Корнелия Нинова ще кажа: Честит рожден ден ! Здраве и решителност срещу вятъра и бурите! На БСП - успех за доброто на страната и народа! Каквото и да се получи, покажете, че БСП е отговорна и сериозна политическа партия", призовава Нинова привърженик на БСП във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

7

Човека

16.01 2023 в 13:28

Мандата умря, да влезе хартиената бюлетина.

-1395

6

AlexT

16.01 2023 в 13:06

2 ...Да се свиваме , да си получим ИЗХОДНИТЕ визи/ ако БКП прецени !? / , съветските ‘Права” граждански, да сме доволни вечно от другарите на трибуната , да си траем, да не плаща ЛУК данъци, да си чакаме реда за жилище или Лада , да си гледаме всеки петък САМО съветската телевизия и т.н..
На радевци, копейкинци, ниновци им ТРЯБВА крепостно СТАДО , управляемо , мълчащо, страхливо, жалко и на колене пред тях ..А те, ръководството – на колене пред кремъл ..
Ами, “успешни” преговори за правителство с тези другари , пожелавам на ДРУГИТЕ евроатлантическите политици !? Преговори за БЪДЕЩЕТО, което е в главите на ниновци , копейкинци, радевци !?
А, НИЕ, ние ще си помислим, за КОГО да гласуваме ..Всеки случай, НЕ за путинско- съветското РОБСТВО !!


-1395

5

AlexT

16.01 2023 в 13:04

Един лицемер и една лицемерка се срещнаха днес в ..президентставото ..Те се мразят до дъното на душите си..:) По стара традиция, само ЕДИН може д е начело на БКП ) . Но, те и двамата мислят, как да ЗАКОПАЯТ отново в съветското БЛАТО Нова България !!Да мислят ..Но, не това е най-важното ..Тези двамата , заедно с ‘възходи”, копейкинци, и сие, искат : да чакаме БЕЗ самолети ,без ново оръжие, решенията на таварищ путин – за България !? Да сме готови с цветята да посрещаме пак , руската ОКУПАЦИЯ, да сме “мирни” и каквото каже по-нататък таварищ путин , брежнев, сталин или който и да е там ..ТОВА е цялата им философия! Ясни са !!
Не са ясни , обаче ДРУГИТЕ политици в България ..Те преговарят с ТЕЗИ, сякаш искат ТОВА БЪДЕЩЕ , което е в главите на радевци, копейкинци, и чакат мнението и на ниновците- за ОРЪЖИЕТО за Украйна , за НЕкупуването ни на нови изтребители и т.н..!? .Да се свиваме , да си получим ИЗХОДНИТЕ визи/ ако БКП прецени !? / , съветските ‘Права” граждански, да сме дов

-1395

4

AlexT

16.01 2023 в 13:02

Който и СЕГА не вижда настъплението на путинската АГЕНТУРА , на КГБ на българска територия, той нищо не вижда ! Българино, погледни КАКВО бъдеще ти приготвят ТЕЗИ- радевци, ниновци, копейкинци !! Няма да запазите дори тоалетните си чинии, миксерите и телевизорите , ако ….
Нинова и радевци ти го КАЗАХА : Никакво ОРЪЖИЕ за Украйна !!За тях, Украйна вече трябваше да е путинска територия и да следва Полша, Румъния, България , някой ден ..ТОВА са им мечтите ..А на българската граница – първи ще са националните предатели – радев, ниновци, копейкинци..
Всеки, който преговаря с тези, сега , преговаря за ПУТИНСКО БЪДЕЩЕ на НОВА БЪЛГАРИЯ !! Да си го знаят ..

14469

1

случайно прочетох

16.01 2023 в 12:23

Снимката е чудесна! :–))))))))))
Корнела, като булка :–)))))))))))
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика