Първите политически реакции след ареста на Борисов

OFFNews 17 март 2022 в 22:10 10806 6

Снимка БТА/Цветомир Петров-Архив

Редица политици реагираха с коментари на новината за ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като премиерът Кирил Петков написа многозначително: "Няма никой над закона!".

Ето какво пишат те:

Венко Сабрутев, ПП: Бате Бойко среща бай Ставри! Искаме справедливост! ‼️ Следва прокуратурата да си свърши работата, за да има осъдителни присъди.

Настимир Ананиев, ПП: Няма никой над закона! Бойко Борисов е задържан и МВР претърсват къщата му- казах Ви, че предстоят добри новини!

Андрей Новаков, ГЕРБ: "Правовата държава приключи в 20ч. тази вечер."

Любен Дилов-син, ГЕРБ: "Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...

Но пък чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н. В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!"

Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ: "Много майки съм разплакал… дойде и моят ред - Индже - Йордан Йовков"

Николай Събев, ПП, транспортен министър: "Кучето . Къде е ?"

Владислав Панев, ДБ, съпредседател на Зелено движение: "Не може да има "по-равни"! Законите трябва да са еднакви за всички. Това е основа за просперитет!"

Ивайло Мирчев, ДБ: "Току-що Бойко Борисов и отбор котараци са арестувани. А има и още котараци за арестуване."

"PR-ът на ГЕРБ преди малко спомена името ми в национален TV ефир и обясни, че "днес идват за тях, но утре ще дойдат за нас". Ами не, няма да дойдат. Няма да дойдат, защото не сме крали от еврофондове, не сме уреждали обществени поръчки, не сме търгували с влияние… Не само това, но от години се борим точно срещу тези практики на ГЕРБ.
Румъния вкара две правителства в затвора, а в България дори един клет министър не е осъден. Едновременно с това сме след Румъния по корупция. Истината - Гешев пази Бойко, а Бойко държи Гешев, а отдолу години наред безобразно се злоупотребяваше с власт на всички нива", написа още Мирчев. 

Васил Гюров, Зелено движение: "17 март 2022. Усеща се като 10 ноември 1989."

Георги Кадиев, БСП: "Прибраха точно тези, свързани с подкупа от Васил Божков. Значи пак ще ме викат за показания."

Арман Бабикян, "Изправи се, БГ! Ние идваме!": "Не мога да разбера, защо всички ми звънят и пожелават - " За много години"!

Борис Бонев, Спаси София: Бойко Борисов и част от кликата ГЕРБ са арестувани в спецакция на МВР. Време беше! Това трябва да бъде само началото, защото България е бедна, защото е крадена. София също!"

Костадин Костадинов, Възраждане"Задържаха Бойко Борисов два дни преди идването на американския министър на отбраната, който ще иска от България да предостави оръжия на Украйна. Случайно, разбира се. Тепърва предстои да разберем какво точно се случва, има ли арестувани, задържани или Борисов и групата му са просто проверявани в момента.

Едно е ясно обаче. Такава акция българският народ очакваше от години. За да му я доставят точно сега, очевидно господарите на държавата ни са изпаднали в доста трудно състояние. И ще се опитват всячески да спечелят доверието на българите.

Мая Манолова, Изправи се.БГ: "Вече два часа слушаме защитната теза на ГЕРБ относно ареста на Бойко Борисов и свързани до него лица. Призоваваме правителството да излезе и да даде на българските граждани официална информация за ареста на експремиера.

Българските граждани трябва да знаят истината с факти и данни. Постовете във фейсбук не са официална позиция на държавата.

Хората очакват справедливост. Хората очакват и пълна информация и по кои случаи за злоупотреби с европейски средства са предприети действия, довели до арестите. Само от комисията по ревизия сме изпратили няколко сигнала до европейската прокуратура".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

7

БотоксПутю

18.03 2022 в 03:40

Утре Боко ще извади от ръкава поредния минискус.

12130

6

borisboris

17.03 2022 в 22:55

Айде, хаирлия да e. Всички мазни крадливи гробари - където им е мястото.

-3300

3

bgp

17.03 2022 в 22:28

Браво г-н премиер ...... доказа , че имаш кураж , че не те е страх от Мафията !!!

Това е съвсем логичен изход , който е задължителен да се случи , ако България иска да стане правова държава !

ПРОСТАКЪТ Бандит трябва да отговаря за действията си , така както всеки един от нас !!!

-8580

1

"Един ден караш джипка, на другия ден те открит в джипка. Такъв е животът - радост и тъга." - Шишо Бакшишо