Нинова: ГЕРБ налива с едната ръка пари на Арабаджиев и Миньо Стайков, с другата им взима ролсройсите

Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата

OFFNews 20 септември 2018 в 09:10 52577 0

Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред 5 търговски вериги. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани във Велико Търново за „Визия за България“. Тя обясни, че правителството дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност - Порожанов е отишъл при търговските вериги да ги помили да не покачват цената на хляба. Лидерът на левицата подчерта, че в ръцете на управляващите са всички механизми за влияние на шоковото поскъпване на цените на хляба - намаляване на ДДС, сезиране на КЗК. По думите й комисията трябва да попита веригите - защо натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност. Тя допълни, че хлебопроизводители са обяснили, че ако един хляб струва 1 лев, 35 ст. се плаща на производителя, 45 ст. са за търговската верига и 20 ст. отиват като ДДС в бюджета. Нинова подчерта, че БСП е повдигала многократно темата с двойните стандарти при храните, предлагала е закон за търговските вериги, както и мерки за подпомагане на българското производство. „Малкият и средният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на търговските вериги - да продава под себестойност, да плащат услуги, които не им се предоставят. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят държавата срещу този проблем и да се справят с него, те отиват да се молят на колене“, заяви Корнелия Нинова. 

Председателят на БСП цитира думите на Борисов: „Олигарсите, ако не искат да им взимаме ролсройсите, да спазват законите“. Тя припомни първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като незаконно придобити. „Палатите още са си там и онези хора си живеят в тях. Така и сега - докато с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари“, каза още тя. Лидерът на БСП попита - кое правителство е наляло пари в хотелите на Арабаджиев, на който сега му прибират ролсройсите, за да спят там всички европейски делегации и е наляло на Миньо Стайков стотици хиляди по време, пак на Европредседателството, за да снабдява с ракия за гостите от Европа. „С кои очи сега ще погледнат тези европейски лидери и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора, които сега ги прибират за престъпления“, попита Корнелия Нинова.

На страницата си във фейсбук късно снощи тя коментира и думите на премиера Борисов от Залцбург, че Решението на Министерски съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария няма правна стойност.

Нинова написа: 

И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте. Не за пръв път правите една външна политика вътре за електората, а друга - навън пред началниците. А коалиционните ви партньори са за украса. Горките патриоти. С какъв възторг обявиха днес защитата си за Виктор Орбан. А сега? Мислех, че това правителство не може вече да ме изненада с нищо. Но успя. То ще е първото, което официално и то пред Европейски партньори е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на премиер: “решението на Правителството няма правна стойност”. То е за "някой ден".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !