Нинова съгласна с Борисов за подкрепата за Унгария

OFFNews 19 септември 2018 в 19:28 1881 0

Решението на Министерския съвет да излезе с позиция срещу налагане на европейски санкции срещу Унгария съвпада с позицията на БСП, изразена преди дни, посочи във Велико Търново лидерът на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Според нея отнемането на гласа на Унгария е грешно и е път към разделение на Европа към различни групи от държави и няма да доведе до единна и силна Европа. Тя отбеляза, че се надява българският министър-председател да гласува против санкциите срещу Унгария на заседанието на Съвета на Европа.

Пред журналисти Нинова посочи, че БСП отново ще внесе алтернатива на бюджета за следващата година, като се предвижда диференцирана ставка на ДДС за храни в размер на пет процента. 

Част от акцентите в алтернативния бюджет ще съответстват на темите, които БСП е заложила в програмния си документ "Визия за България", посочи тя. Сред тях са и създаване на фонд в помощ на българската индустрия, въвеждане на таван за субсидиите, които да се преразпределят към производството на плодове и зеленчуци.

От БСП обмислят и предложения по отношение на формиране на бюджетите на общините. В партията са готови и с идея за преизчисляване на старите пенсии, защото по думите на Нинова хората с 200-300 лева на месец вече физически не могат да оцелеят. Тя подчерта, че политиката по доходите трябва да бъде много сериозно преосмислена за следващата година.

Нинова каза, че БСП отива при хората с конкретни идеи, но с желанието повече хора да станат съавтори на бъдещата програма за управление. 

Според нея предложението на правителството към големите търговски вериги да не вдигат цената на хляба и да работят без печалба е антипазарно, антилогично и антиевропейско, и това е ярък пример за това "да поставиш държавата на колене в зависимост от големите". Нинова смята, че това е абсурдно и показва, че няма държавност и институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews