Кирил Добрев: Оставката на правителството е неизбежна

Имам само една фирма, подарявам останалите 39, заяви зам.-председателят на БСП

OFFNews 20 юни 2020 в 10:29 6813 0

Живеем в динамични политически времена. Изтеклите записи и снимки са безпрецедентни, имам чувството, че сме в Сицилия 70-те години. Страхът от факта, че може да има служебен кабинет, вече не спасява премиера и ако в началото хората му прощаваха пропуските, то днес оставката е неизбежна. 

Това заяви в интервю за бТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Според него оставката в този момент е единственото, което може да спаси имиджа на страната. Той добави, че левицата винаги е готова за избори.

“Вътрешно партийните търкания се решават за миг в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборният процес. Не ме притеснява кондицията на БСП в момента, в който стартира изборната кампания. Тогава всички започваме да работим заедно”, подчерта Добрев.

Зам.-председателят на левицата заяви, че винаги е подкрепял вътрешния избор, но като състезание на кандидати от един отбор.

”Идеята е този отбор не просто да убеждава членовете на БСП - кой от тях да бъде избран, а да убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ”, каза още той. На въпрос, ще се кандидатира ли за председател, Добрев отговори, че има такава готовност.

“Мога да консолидирам и да обединя партията, да използвам потенциала й и да спечелим следващите избори”, добави той. Добрев обясни, че разминаването му с Нинова не е в целта, а в пътя за постигането й и посочи, че не приема подхода на сегашния председател да воюва еднакво яростно както с ГЕРБ, така и с членове на БСП.

Аз съм дълбоко партиен човек. Член съм на партията от 1997 година, бил съм част от основна партийна организация, след това общински съветник в Гоце Делчев, народен представител, член на НС - извървял съм целия си партиен път”, обясни Добрев. По думите му БСП е жив организъм, който има нужда от отношение, да се знае всеки един проблем на всяко ниво от партията.

Другото, с което зам.-председателят не е съгласен във водената днес политика, е, че БСП е залитнала в посока на деструктивна и агресивна партия и се доближава до стила на “Атака”. По думите му БСП постоянно е в битка - когато не се бори с ГЕРБ, се търсят врагове с партиен билет. “За мен е важно да успокоя партията, да я обединя, да дадем кауза на обществото и всички недоволни, които с всеки ден стават повече и повече, да изберат БСП, а не някой друг политически проект. Другият път е да продължим да се караме, да се бием непрекъснато, което ни пречи да сме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат”, каза още Добрев. 

На въпрос, има ли 40 фирми, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен.През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средсва. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество”, обясни Добрев.

Той бе категоричен, че през 30-те години преход не е натежал на БСП дори с една стотинка. “Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв тъмен субект не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях, заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал”, каза още Добрев. Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови