Карадайъ: ДПС стои плътно зад Пеевски. Не захвърляме приятели

Пресцентърът на движението качи във фейсбук срещите на лидера си, за да обори твърдения за разрив между него и магната

OFFNews 06 юли 2021 в 17:09 3891 1

ДПС стои плътно зад бившия си депутат Делян Пеевски, докато няма факти и доказателства срещу него.

Това става ясно от думи на лидера на партията Мустафа Карадайъ на фейсбук страницата на движението от среща със симпатизанти в Девин. Така председателят опровергавал твърденията в "Капитал" за конфликт между него и Пеевски, се уточнява в публикацията.  

"Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не са го заслужили. Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и като депутат, както всички останали народни представители, е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно", казал Карадайъ. 

В Борино и Сърница ден по-късно той отново "разби митовете за медиен монопол от страна на Пеевски и посочи всички усилия на ДПС и Делян Пеевски за изсветляване на медийната среда и борба за свободата на словото".

"Говорят за медиен монопол в България и казват, че Делян Пеевски е медийният монополист в държавата. А точно те държат медийния монопол в България и затова свободата на словото в България е на 111-то място. Г-н Пеевски, като си продаде и трите медии, които бяха негови, свободата на словото в нашата държава изпадна на 113-то място. Когато всички тези хора от тази група говореха за медиен монопол и свобода на словото в България, заедно с г-н Пеевски внесохме законопроект за публичност на собствеността на медиите и на офшорните компании, които са в медийния пазар. Точно тази организирана група на подмяната скочиха и реваха: "Защо трябвало да има публичност?". Ето за такава подмяна става въпрос. ДПС прави политика на база ценности и факти, а не на принципа „твърди се“. Няма как така да градим политика. Докато няма факти и доказателства, ние сме зад г-н Пеевски и заедно с него", твърдо заявил лидерът.

На среща с избиратели във Велинград Карадайъ казал следното: "Твърдения, разпространявани от кръга "Капитал" за монопол на медийния пазар, които се приписват на Пеевски, са неверни. Именно хората, които говорят такива неща, организират събития и награждават журналисти и признават, че плащат заплатите на най-много журналисти. И в същото време говорят, че г-н Пеевски е медийният монополист в България. Как става така, като те имат най-много медии?".

И допълнил, че г-н Пеевски е бил "част от парламентарната група на ДПС и като депутат, както всички останали народни представители е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно", припомни лидерът на ДПС.

В изказването си пред младежи в Гоце Делчев Карадайъ бил още по-категоричен и убедено заявил: "ДПС плътно стои зад г-н Пеевски, докато няма факти и доказателства! Това сме го заявили в декларация, заявили сме го и на всички наши срещи", съобщават от пресцентъра на движението.

Той отново добавил, че Пеевски не е бил член на ДПС, а е бил от гражданската квота и като такъв е участвал активно в работата на парламентарната група, но в партията не е заемал постове и позиции, защото те се заемат от членовете на партията.

"Ето това са фактите!", изтъкнал той.

Според Карадайъ "политико-олигархично-медийната група въртят една лъжа, която достига до обществеността и вътре се четат неща като: "Карадайъ и Пеевски са в жесток конфликт". И отсича: "Нищо вярно! Виждате ли какви са парадоксите? Тези хора 25 години рисуват образа на ДПС. Миналата година тези хора поставиха под риск държавата и етническия мир в страната с акцията в Росенец. Проектът беше на тази организирана група в българската политика, а режисьорът беше Бойко Борисов и изпълнители бяха Христо Иванов, кметът на Бургас и Васил Божков. От септември месец насам персонално аз, при всяка възможност се опитвам да обясня кои са онези, които от 25 години ни рисуват образ. Образ, нарисуван с откровена лъжа. В Европа го казват модерно – фалшиви новини. Ние сме в Гоце Делчев и тук при нас не се казва фалшива новина, а се казва откровена лъжа!", заявил Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието