ИТН няма да подкрепи кабинет с третия мандат, обяви Трифонов пред Волгин

OFFNews 14 август 2021 в 13:22 11346 4

Слави Трифонов

"Има такъв народ" категорично няма да подкрепи създаване на правителство с третия мандат, стана ясно от телефонно интервю на лидера на партията Слави Трифонов в предаването "Политически НЕкоректно" с Петър Волгин.

ИТН нито ще гласува "за", нито ще излезе от залата при гласуване на евентуално проектоправителство с третия мандат, посочи Трифонов. Има достатъчно други партии в парламента, които да го подкрепят, каза още той.

"Кога си ме виждал да казвам едно и да правя друго? Нека видим какво ще стане, но така или иначе, те имаха възможността да направят правителство и имат на разположение още много депутати и парламентарни групи, с които да се договорят", отговори Трифонов за въпрос дали партия ИТН не би размислила, за да има нов кабинет.

Мая Манолова

"Не си спомням дали и как съм убеждавал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на София, най-вероятно е така", отговори той на въпрос разубеждавал ли е Манолова да участва в местните избори. Тогава и двамата бяхме в други роли, бяхме се сприятелили, било е просто личен разговор. Не знам кога е бил този разговор. Имало е много разговори, само покрай майките на деца с увреждания сме водили десетки, заяви лидерът на ИТН. Според него не е почтено да се споделят лични разговори.

Преговорите с ДБ и ИБГНИ

„Оказа се, че имаме различия как, а не какво да стане. Започнаха (другите парламентарни партии – б.р.) да изявяват неадекватни претенции. Г-н Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството. На среща два дни след обявяване на първия проектокабинет на 12 юли той започва да обвинява и съзира дългата ръка на ДПС“, заяви Слави Трифонов. И добави, че на срещата, когато на ДБ бил представен Николай Василев като кандидат за премиер, Христо Иванов заявил, че икономистът е от ДПС и КГБ.

„Това беше една кампания, която се оказа доста мръсна. Оказахме се в ситуация, в която сме обвиняеми за всичко. Беше някакъв кошмар...“, обобщи Трифонов. Вместо да припознават за враг ГЕРБ, партиите за протеста неочаквано започнали да виждат като враг ИТН.

За БСП той отбеляза, че разговорите с тях са започнали на по-късен етап, тъй като първоначалните планове били за кабинет на ИТН с ДБ и ИБГНИ. Но БСП се държали професионално, почтено и адекватно по време на преговорите.

Президентски избори

"Ние издигаме наш кандидат за президент – той се казва Румен Радев. Законът и Конституцията ни дават това право", отговори той на въпрос защо ИТН няма да има собствен кандидат за президент. "Не разбирам разликата в глаголите, не е ли едно и също? Ние толкова силно подкрепяме Румен Радев, че все едно го издигаме", коментира шоуменът политик.

Това, че Румен Радев е назначил служебни министри, с които ИТН воюва, „касае определено време, а не качествата на личността“, каза още Трифонов.

Защо Петър Илиев?

Когато започнали да правят референдума, Трифонов се обадил лично в деканата на ЮФ на СУ да попита кой се занимава с конституционно право. Tака попаднал случайно по телефона на Петър Илиев, разказа Слави Трифонов. Юристът помогнал много за референдума. Скандалното интервю на Илиев в сутрешния блок на Нова тв лидерът на ИТН каза, че ситуацията, в която попаднал кандидатът за премиер, не му се е отразила добре нито на психиката, нито на семейната среда.

Нищо не разбирам от това, отговори той на въпрос има ли плагиатство в книгата на Пламен Илиев. Този въпрос се решава от съда, каза Трифонов.

Той попита какво общо има в Бойко Борисов - по повод обвиненията, че и двамата са лидери от авторитарен тип. Обичам да се спазват правилата и йерархията. Когато се постигат резултати, какво значение има как си ги постигнал, попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

4

yoghurt

14.08 2021 в 15:57

Освен това да представлява директна подкрепа за Бойко на следващите избори, този ход може да бъде разгледан единствено като патология - да обвиняваш другите, че си сбъркал ти. Припомням, ако някой не е гледал интервюто на Петър Илиев - вторият човек в държавата след министър-председателя - нека го направи. Един
комплексиран, самовлюбен нещастник, масонче, което потъва в самохвалство на живо пред всички, докато очите му са изцъклени като на някой фанатик на кокаин. Щом за тази грешка не получихме извинение, ами обвинения, предполагам че или е патология, или е просто наистина предвидено. “Мъжка дума” на Слави към мултигрупци, мутро-масони, библиотекари и прочее чалгаджии, да върнат Бойко на другите избори, който да поеме “спасението на страната” национално отговорно, с ДПС, БСП и компания. Който номер ще мине, предвид назряващата бежанска криза и новите ограничения. Понеже с тези ходове Слави се самоубива, явно е нарочно...

12182

2

sawall

14.08 2021 в 14:40

Слави, тоя филм сме го гледали. Бойко и той беше като теб преди 10-тина години: сложи 2-3-ма идиоти тук-там на важни постове, па като се олее нещо ги уволни и се праска, че ГЕРБ и той самият поемат отговорност. А керванът върви по старому. Ей това е проблемът. Искаме промяна от корен, а ти искаш да смениш диктаторчето на върха.

Аз също помня, между другото, когато плюеше БСП и се радваше на ГЕРБ, това помниш ли го? Завъртяха се нещата, нали?

11300

1

yoghurt

14.08 2021 в 14:07

Слави, с тоя олигофрен Петър какъв беше там, масон,ето, няма как да стане. Не си ми несимпатичен, макар и чалгар, но с такива отрепки не става правителство.

 
X

Да помогнем на украинските деца!