''Асен Василев и особено Лена говорят неверни неща, вредят на преговорите за газа''

Слави Трифонов обвини Продължаваме промяната в некомпетентност и че пазят ГЕРБ

OFFNews 16 май 2022 в 18:21 5204 10

Слави
Слави Трифонов

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов публикува "предупреждение" към коалиционните си партньори от Продължаваме промяната във фейсбук. Според него партията мандатоносител не се допитва до останалите три партии в управлението и "правят каквото си искат".

Трифонов директно обвини в некомпетентност вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и шефката на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

"Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори", казва Трифонов.

Шоуменът политик напада и премиера Кирил Петков, който, според него, е направил нерегламентирани опити да заобиколи българския национален интерес по темата Северна Македония.

"Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри", пита Слави Трифонов във фейсбук и подчертава, че думите му трябва да бъдат възприемани като предупреждение.

Ето и текста на целия статус на лидера на ИТН в социалната мрежа:

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото.

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.

Надявам се да са ме разбрали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

13

редовно четящ

17.05 2022 в 13:00

Славчо, тези пари за които така горещо сервилничиш на русоробите в момента, на оня свят не можеш ги занесе. Време е да помислиш за душата си, не за з..ка си!

14469

12

случайно прочетох

17.05 2022 в 11:03

Славчо си мисли, че е фактор за нещо, но се е объркал....
И компетентен не е и то не само за енергетиката.

-60

11

офф бее

16.05 2022 в 22:21

Sashk
16.05 2022 в 21:55

Не е хубаво да си такъв боклук! Опитвай се да го прикриваш!

440

8

Pietro

16.05 2022 в 21:28

Този плешив чалгар какво разбира от газ? Освен да произвежда топъл въздух устата му служи ли за нещо друго? В България е пълно с карикатурни хора, които нахлуха в политиката като теляци в турска баня. Неграмотни, некадърни и много нахални.

2744

7

AAA

16.05 2022 в 21:08

Главния виновник за спъване на промяната изблюва отново простотии.

5827

6

pisnamiotmutri

16.05 2022 в 20:37

Чегъртача като предпоследна партия голям то извади. А щял да чегърта герб пък все по свои се цели

900

4

Porr

16.05 2022 в 19:17

Сещам се за неговия много компетентен - Пешо шнорхела ли беше?