Промени в движението в града и правила на Spirit of Burgas

OFFNews 03 август 2015 в 17:04 3041 0

Снимка Spirit of Burgas

Сцената за "Спирит"-а до морето.

Десетки хиляди гости се очаква да пристигнат в Бургас и близките градове за най-грандиозното музикално събитие това лято в страната – Spirit of Burgas на 7 и 8 август, съобщиха на пресконференция днес организаторите на фестивала.

С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък, на 6 август.

“И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на "Спирит"-а. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук”, съобщи кметът на града.

За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Съществуват и алтернативни начини за транспорт до Бургас – в интернет през специални групи за споделено пътуване, меломаните се организират да стигнат заедно до фестивала. Също така от БДЖ пускат специален влак - EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата – Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август. Билетите за тези влакове са с намалена цена за притежателите на билет за фестивала.

Организация на движението:

- От 4 до 9 август се затваря достъпа до общинския паркинг при хотел Приморец. Там се разтоварва техниката за сцените.

- От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

- Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август, но до 5 август включително хората могат да ходят на плаж там.

- В петък няма да има синя зона по “Демокрация”, в участъка между “Цар Симеон” и “Богориди”. Там може да се паркира безплатно.

- Двете крайни ленти на “Булаир” – от “Фотинов” до “Цар Симеон” – също ще са разрешени за безплатно паркиране.

- Очакват се много автомобили, така че Община Бургас препоръчва да се използва и общинският паркинг на ул. “Гурко” – таксата е изключително ниска.

- В сряда се спира се временно достъпът на автомобили по “Батенберг” - от пресечката на “Филип Кутев” до централния вход на фестивала.

Всички разплащания по баровете на фестивала ще се извършват със специални фестивални карти, които всеки може да получи от касите на входа, както и от допълнителни каси разположение из фестивалната зона. Повече информация може да намерите тук.

Излизането от фестивалната зона преди полунощ ще се разрешава само в извънредни случаи, от съображения за сигурност и за да не се задръстват допълнително входовете на фестивала.

Влизането във фестивалната зона става само срещу валиден фестивален билет, срещу който получавате съответен тип фестивална гривна.

Не се допускат многократни влизания и излизания за една вечер с един и същи билет. Излизането от фестивалната зона преди 00:00 часа е окончателно за вечерта. Връщане във фестивалната зона се допуска само за посетители, излезли извън фестивала след полунощ. Не забравяйте да предупредите служителите на входовете ако искате да се върнете, за да ви маркират по съответния начин или да проверят гривната ви за достъп.

Не сваляйте гривната и не нарушавайте нейната цялост. Пазете си и билета до финалното ви излизане. Всеки опит за манипулация се наказва с рязане на гривната от оторизирания за това персонал.

Специален вход за инвалиди се изгражда зад хотел Приморец, оттам служители на фестивала ще ескортират всички нуждаещи се от допълнителна помощ до фестивалната зона и до изградената за тях платформа.

Подробности може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови