Dirty Shirt идват на Sofia Metal Fest

ОFFNews 05 февруари 2016 в 20:22 5058 0

Първото гостуване у нас на crossover folk-core metal чудото Dirty Shirt ще се случи точно тази година на сцената на Sofia Metal Fest.

Dirty Shirt е една от най-ценените румънски рок/метъл банди, носител на второ място в международния финал на Wacken Metal Battle 2014 г. и наградена за "Best Romanian Act Metal" на Maximum Rock Awards 2014 и "Best Romanian Rock Ambassador" на Metalhead Awards 2014. Уникалният стил на бандата идва от смесването на тежкия звук на съвременния рок/метъл с празничната атмосфера на традиционната източноевропейска, разностилността на световната (кънтри, реге, племенни ритми), електро звука на индустриалната музика, енергията на хардкора и приятното изживяване на фънка.

Още от самото си създаване през 1995 година концертната програма на Dirty Shirt е наситена с участия в най-уважаваните клубове и рок фестивали в Румъния: Posada Rock, Metalfan, Samfest, Samus Rock, Young Rock for Youngs и други. През 2000 г. излиза първият дългосвирещ албум на групата - "Very Dirty". След пауза в активноста през 2010 г., групата се завръща, издавайки албума "Same Shirt, Different Day", който получава положителни отзиви както от румънска, така и от международна преса, и е определен като звездното завръщане на групата.

През 2013 година излиза албумът "Freak Show", който разкрива нови хоризонти за групата, печелейки международни награди. Първият сингъл "Freak Show" е включен в социалната игра Rockstar Rising (Facebook, IPAD), а песента е включена в международен конкурс за ремикси със спонсорството на Propellerhead и Kallaghan Records. През 2014 г., като победител на конкурса Wacken Open Air Metal Battle в Румъния, Dirty Shirt участват като финалисти и на Wacken Open Air в Германия, където заслужено печелят 2-рото място! Забележително постижение не само за самата група, но и за Румънската метъл сцена като цяло.

Също така след успеха и невероятната обратна връзка, получена от групата след звездните им изпълнения на европейските фестивали и международното им турне, Washburn и Randall решават да обявят Dirty Shirt за официални лица (official endorser) на продуктите си.

На 26 април 2015 излиза най-добрият албум на Dirty Shirt -"Dirtylicious", който прeдизвика бум, спечелвайки на бандата успеха, за който е работено толкова усилено. Албумът е изцяло вдъхновен от традиционната източно-европейска музика и в студийните записи участват музиканти, майстори на традиционните инструменти, като цигулка, кларинет, акордеон, гайда и много други. За това си произведение гупата си спечелва похвали както от румънските, така и от международните критици. Получава максимален и никога не по-малко от най-високите оценки в няколко списания и класации. "Dirtylicious", а и неговите предшественици със сигурност ще ви превърне във фен на запазения Crossover Folk-core Metal стил на Dirty Shirt.

Както знаете Sofia Metal Fest 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и забавления нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито. Организатор на събитието - BGTSC.

В двата дни ще видим минимум 10 групи, като обявените до момента са още:

- KREATOR са една от най-мощните групи с най-силно сценично присъствие въпреки своята почти 30 годишна история! Те ще закрият фестивала и програмата на 10 април;
- PARADISE LOST, британските метъл легенди ще закрият програмата на 9 април;
- POWERWOLF – Най-успешно развиващата се немска power metal група с първи (хедлайнерски) концерт на Балканите и 90 минутно шоу точно преди KREATOR;
- FINNTROLL – Финландските веселяци за първи път у нас на 9 април.

И четирите групи ще се представят с пълни концертни репертоари.

Билети се продават в мрежата на Eventim в цялата ни страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени у нас, са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

До 31 март включително цената ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14-годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно. Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация. Няма да се допуска един придружител на 3 и повече лица под 18 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!