Родните метъли Velian с дебютно EP

ОFFNews 22 януари 2016 в 14:05 2374 0

Българската метъл група Velian ще представи своето дебютно EP на 28.02.2016. Изданието ще носи заглавието „Fireflies” и ще включва четири композиции.

Официалната промоция на “Fireflies” ще се състои под формата на концерт на 28.02.2016г мястото е столичният клуб "Mixtape 5", B-side. Билети ще се продават само на място, като цената ше бъде 8 лева.

Специални гости на събитието ще бъдат момчетата от румънската група Dark Fusion, които са познати на част от българската публика – гостували са няколко пъти у нас, включително като съпорт на Sepultura през 2014 година. Dark Fusion са победители в румънското издание на WOA: Metal Battle Romania за 2015 година.

Музиката на Velian може да се определи като симбиоза между Power Metal, от една страна, и Melodic Death Metal, от друга, налице са и частични Gothic влияния. Членовете на бандата са познати от редица други групи, активни у нас:

Иван Иванов (Wartime) – вокали; Дилян Недев (ex-Fanagoria) – китари, Клавишни; Васил Симеонов (Wartime, Hellrider) – китари; Антонио Митов (Wartime, ex-Mystica, ex-Progression) –бас; Велизар Болчев (Wartime, еx-Хазарт) – барабани.
Velian направиха сценичен дебют като подгряваща група за Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary) в началото на ноември миналата година.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!