Сирия плаши Запада с 8000 камикадзета

OFFNews 29 август 2013 в 16:04 6243 9

Сирия
Сирия

Сирийската бойна авиация обмисля да посрещне с пилоти – камикадзе евентуални въздушни атаки от САЩ и Великобритания. За това предупреди офицер от военновъздушната отбрана на Дамаск пред британския в. „Гардиън“.

Военният съобщи, че тази седмица 13 пилоти са заявили желание да сформират „група от мъченици – самоубийци за отблъскване на американските бойни самолети“.

„Ако американската и британската армия изстрелят и една ракета, ние ще отговорим с 3 или 4, а ако самолетите им атакуват нашето небе, ще срещнат адски огън“, заяви лоялният на режима на Башар ал Асад офицер, който служи в поделение на 10 мили от сирийската столица.

„Ако не успеем да свалим техните изтребители с артилерия, имаме военни пилоти, горови да атакуват чуждите самолети с техните собствени и да ги взривят във въздуха“. Британското издание не е намерило потвърждения за твърдението му, но посочи, че в последната година военният неколкократно е бил информатор на „Гардиън“ и е бил надежден източник за сблъсъците на армията на Асад с бунтовниците.

„Имаме над 8000 мъченици – самоубийци в сирийската армия, готови да проведат жертвени операции във всеки момент, за да спрат американците и британците. Аз самият имам готовност да се взривя в самолетоносач на САЩ, за да предотвратя атака над Сирия и нейния народ“, заяви още сириецът.

По въпроса за употребата на химическо оръжие в предградията на Дамаск, което стана повод за подготвяната външна атака срещу Сирия, той заяви, че армията не е използвала зарин и новината за това е била шок за военните.

„Защо бихме използвали химически оръжия в Ал Гута (едно от предградията на Дамаск, където се предполага, че жителите са били обгазени със зарин – бел.ред.), слоед като имаме правителствени войски на мястото на атаката? В последните няколко дни проведохме военна операция, наречена Столичен щит, за да защитим Дамаск и покрайнините му. Успяхме да изпълним 75% от задачата, когато шокирани научихме за химическото оръжие в Ал Гута“. 

Офицерът предупреди също, че войници на Иран и ливанската групировка Хизбула ще се присъединят към отбраната на Сирия.

„Готови сме за всичко. Само Бог може да отнеме душите ни, не Америка и Великобритания. САЩ и Великобритания ни заплашват вече повече от две години и смятат, че това ни тревожи, но са глупави да си го мислят. Ние сме се сражавали срещу най-престъпните терористи в света и не сме се предали или уморили“.

Както Ройтерс съобщи, по-голямата част от силите на Асад са евакуирали щабовете на армията в центъра на Дамаск, подготвяйки се за военна атака на Запада. Според информатора на „Гардиън“, заради атаката дори хора от опозицията на Асад са изявили желание да се включат в отбраната на страната. „В Дамаск сме регистрирали над 4000 доброволци в последните 48 часа. Те са изпратени в тренировъчни лагери, за да се научат как да използват различни оръжия и да сформират цивилни отряди, които да защитават улиците и кварталите на столицата, тъй като сирийската армия ще бъде заета с американските самолети“.

„Жителите на Дамаск живеят един нормален живот и не се страхуват от никаква атака. Ракети и мини падат всеки ден дори в най-лъскавите квартали на столицата, така че повече американска ракетна атака няма да ги разтревожи повече от това. Хората свикват с войната и нямат нужда от допълнителни приготовления. Днес могат да се видят дълги опашки за хляб в много райони на Дамаск, и това вероятно е заради заплахите от САЩ. Хората се притесняват, че ако САЩ и Великобритания изстрелят ракети срещу Сирия, няма да могат да излизат навън по време на атаките“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!