Страхил Ангелов: Миков да привлече младите в БСП и да се освободи от такива като Дъбов

Нели Чолашка Последна промяна на 22 октомври 2014 в 16:05 5529 8

Как ще коментирате интервюто на Димитър Дъбов пред "Преса", в което той заяви, че "богати младоци", сред които и вие, с бизнеси за милиони, искат да овладеят партията?

Това е едно изключително ретроградно отношение, този човек е останал в някаква друга епоха. Не случайно само 6% от гласувалите за БСП са под 40-годишна възраст. Той щом ги говори тези неща, значи така и ги мисли. Той в това интервю твърди, че хора от времето на Тодор Живков, продължават да стоят в Изпълнителното бюро. Да, но са минали 25 години вече.

Може ли да се каже, че в партията има война между стари и млади?

Аз не воювам със старите, но явно той воюва с младите, така изглежда. Аз не съм говорил никога за фараони в БСП. Това интервю показва, че тези хора са загубили всякаква самокритичност. Те обвиняват кого ли не, само те са невинни. Обвиняват ни за говореното по медиите, че това било престъпление срещу партията, че така искаме да разцепим партията. Димитър Дъбов не може да бъде гарант за единството на партията, не може да се изживява като такъв, защото фактите сочат съвсем друго. Именно той и хора като него разцепиха партията. Това с АБВ беше разцепление.

Твръдите, че хора като Дъбов са прогонили тези, които създадоха АБВ?

Ами кой ги изгони, аз ли ги изгоних. Явно тези хора не се гордеят с всичките си дела и по тази причина не искат да се говори по медиите за БСП. Ней в крайна сметка сме организация, която се бори за общественото доверие. Аз не членувам в някаква религиозна секта или Масонска ложа. какво значи да не се говори по медиите.

А милионер ли сте?

Не, със сигурност не съм милионер. Може някой път във фирмата да са се събирали повече пари, но те са си на фирмата, аз получавам заплата. Няма да кажа колко ми е заплатата, разбира се. Бил съм зам.-управител на фирма "Евроконсулт". Аз съм се осигурявал и съм получавал заплата. Не е така взел съм 1 млн. лв., аз не ги взимам, това са договорни взаимоотношения, има и разходи. Плюс това тази фирма е платила над 2 млн. лв. данъци, откакто съществува и това никак не е малко. Фирмата е консултантска. А господин Дъбов какво работи. Той за кого се е погрижил в живота си.

Какво е бъдещето на БСП предвид тези войни, които се водят вътре в партията?

Това, което се случва, е следствие от поредица от загуби. Това не са войни, просто има някои неща, които са поставени на принципна основа - ние да претърпим промяна. В този вид няма да можем да продължим напред. След като 15 пъти губиш избори, не е лошо да се направят промени. Аз мисля, че най-правилният ход на Миков (лидерът на БСП Михаил Миков) ще бъде да се обърне към по-малдите в тази партия и да опита да работи с тях. Резултатът ще бъде друг, аз съм убеден.

В момента лидерският проблем стои в партията. Аз към Миков нямам претенции, аз не искам да съм председател, искам Дъбов да се махне и тези около него. Това са хора, които стоят в Изпълнителното бюро от 1990 г. - Бойко Великов, Катя Николова, Евгени Узунов, Георги Пирински. 

Възможно ли е на предстоящия Конгрес на БСП отново да има смяна на лидера?

Не мисля, че трябва да има смяна на лидера. Не може да сменяме лидера през 2 месеца. Какво може да направи човек за 2 месеца. Аз на негово място бих оставил местните структури да си понесат отговорността, да си подредят листите. Може би не е зависело само и от него. Той трябва да се обърне към по-младото поколение, а тези начело с Дъбов да си тръгнат. Няма нужда от конгрес, за да се случат тези неща, просто може да смени Изпълнителното бюро и на конгреса да се избере нов Национален съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2014 в 08:32

ИСТОРИЯ БЕЗ ПОЛОЖИТЕЛНИ ГЕРОИ! ТОВА Е ИСТОРИЯТА НА ПРОСТИТУТСКО БАНДИТСКАТА БОЛШЕВИЦКА КОМПАРТИЯ/СОЦПАРТИЯ.ДАЛИ НАЧЕЛО ЩЕ Е ПРИЛИЧАЩИЯ НА ЛАБОРАТОРНА МИШКА И РЕЗУЛТАТ НА НЕУСПЕШЕН ЛАБОРАТОРЕН ОПИТ ПЕДЕРЯЗА СТАНИШЕВ И ПЛЪХА МУ МОНИКА ИЛИ СПОТАЕНИЯ ПИЯНИЦА МИКОВ РАЗЛИКА НЯМА. ДАЛИ ДЪБОВ, КЮТУКОВ И ОСТАНАЛИТЕ ДЪРВЕНИ ГЛАВИ ЩЕ КРИТИКУВАТ НАПОРИСТИТЕ КРАДЦИ КАДИЕВ И ДОБРЕВ ИЛИ МАЛКИТЕ КРАДЛЕТА ЩЕ КРАДАТ ОФИЦИАЛНО - ВСЕ ТАЯ. ПРОЧЕЕ, ТОЗ ИДИОТ КАКВО ПО ТОЧНО КОНСУЛТИРА? КАКВА МУ Е КОНСУЛТАНТСКАТА ДЕЙНОСТ? ИЛИ Е ПРОСТО ЕДИН ALTER EGO НА СТАНИШЕВАТА ПАЧАВРА! ОТ КЪДЕ, КАДИЕВ - НЕУСПЯЛО ДОПИСНИЧЕ НАМЕРИ ИНТЕЛЕКТУАЛНА СИЛА, ЗНАНИЯ, ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ И ОПИТ, ТА СЕ ПРЕВЪРНА ОТ ДРАСКАЧ В ИГРАЧ НА ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР? КАК ТАКА КРИМИНАЛНИЯ ДЕГЕНЕРАТ ДОБРЕВ - КОЙТО ОТ ЕДИН КИЛОМЕТЪР ИЗЛЪЧВА ИДИОТЛЪК, КРИМИНАЛНОСТ И БАНДИТИЗЪМ ТОЛКОВА ГОДИНИ Е БИЛ ДЕПУТАТИН И ВМЕСТО ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ ПО АРЕСТИ И ПАНДЕЛИ ОПЪРДЯВА ПАРЛАМЕНТА И ЖИВЕЕ ОХОЛНО? ПИРИНСКИ, ДЪБОВ, ДОБРЕВ, ТОЗИ ИДИОТ НА СНИМКАТА, СТАНИШЕВ, КАДИЕВ...ЕДНА И СЪЩА ПАПЛАЧ! АКО НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА НЯКОИ ОТ ТЯХ ДА СЕКНЕ КЕЛЕПИРА(В ОБЕМ НЕОБХОДИМ ЗА АЛЧНИТЕ ИМ ГЪЗИЩА) - В СМИСЪЛ, ЧЕ ВМЕСТО В БАЛИ - ЗИМАТА В ГЪРЦИЯ И ВМЕСТО ВСЯКА ГОДИНА НОВ ИМОТЕЦ В ШВАЙЦЕРСКО - САМО ОЩЕ ЕДНА КЪЩИЧКА В ХАЛКИДИКИ) НЯМАШЕ ДА РАЗБЕРЕМ ОТ СОБСТВЕНИТЕ ИМ УСТИ(!) КОЛКО Е УРОД ДЪБОВ И КОЛКО Е КРАДЕЦ КАДИЕВ! АХ! ПИНОЧЕТ! ПИНОЧЕТ МУ Е МАЙКАТА НА ТОЗИ БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛИЗЪМ!

23.10 2014 в 05:14

Много красив.......


.... маймуняк.
Защо е тук?

Хахахахахахаха
Подпис: OFFNews, мазна балканска свиня да ви(ви) шиба.

23.10 2014 в 04:08

Другарят с аграрната физиономия се мъчи да ни убеди, че е ново лице в неговата партия. С такива нови лица по-добре е направо да се мисли за саморазпускане.

22.10 2014 в 19:13

А бе момко,наистина ли си мислиш и не знаеш или се правиш на гламав че Миков няма думата...вашата шибана партия се управлява от тоя Дъбов и още двама-трима дърти комунисти около него. Те за това са сложени там от ДС и мафията.

22.10 2014 в 17:54

този който посети Сирия и тамошния диктатор и после ни говори колко демократично било в Сириуя, говори за ретроградност. Вижте му само селската муцуна. Много са го закъсали тези в БСП след като това лице е прогресивно, а останалите ретроградни. Тежка му е работата на Миков с такива кратуняци.

22.10 2014 в 16:58

Имам десетки свидетели,които ще потвърдят,че съм автор на твърдението,че:"Докато начело на рассия са двойката путька-медьведка,в "Левски"- Батков и Гонзо, а в БСП -Станишев и Дъбов,с белите които ще направят на съответните организации, низходящото им развитие е гарантирано в степен ,каквато никой от противниците им не би успял да стори, с цената на целия си разполагаем ресурс..." .На здаровя!

22.10 2014 в 16:51

жанрът самоизяждане, в изпълнение на най-крадливата прослойка от обществото, особено ми допада.

22.10 2014 в 16:45

Ако този екземпляр не беше комунист (социалист)
най-вероятно би бил еди добър облак !?!