Страхил Ангелов: Станишев и хората му искат да ликвидират БСП

Ивайло Анев 08 октомври 2014 в 14:52 6744 12

Страхил Ангелов.

"Според мен Сергей Станишев и хората му целенасочено искат да ликвидират БСП. Станишев поведе партията към дъното и сега неговите бивши съратници продължават да я водят, според мен те ще я доведат до края".

Това заяви пред "Фокус" депутатът от БСП в 42-то Народно събрание и кандидат за 43-то Страхил Ангелов.

Според него БСП върви по пътя на ПАСОК в Гърция. "Ако продължаваме в същия дух, следващият път БСП може и да не влезе в парламента. И доколкото разбирам, вчера е имало заседание на Изпълнителното бюро. Те били дали мандат на Миков за реформи. Те сами себе си ще реформират", категоричен беше социалистът.

По думите му тези 39 мандата, които социалистите получиха на предсрочните парламентарни избори, са най-слабият резултат в цялата нова история на партията.

"Михаил Миков го победиха Меглена Кунева и Бойко Борисов в София. Във Видин го победи Ивайло Московски. Няма нито един регион, където БСП да е първа политическа сила. Навсякъде е втора или трета. Но те не обмисляли да подават оставки. Щели да се реформират", допълни Ангелов.

Според него резултатът на БСП се дължи на това, че доста хора не припознават партията като своя, същото важи и за ръководството й.

"И тук не визирам само Михаил Миков. Защото когато си тръгна само Сергей Станишев, това нищо не промени, всичките хора останаха. Погледнете президиума на пресконференцията. Аз нямам думи просто. Там има хора от 89-та година", допълни социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews