Страхил Ангелов: Станишев прогони качествени хора от БСП

Всеки трябва да се запита за собствената си отговорност, контрира Атанас Мерджанов

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2014 в 14:18 5969 7

Страхил Ангелов

Младият социалист Страхил Ангелов обвини бившия лидер на БСП Сергей Станишев и обкръжението му за прогонването на много хора от партията в интервю за bTV.

„Според вас до какво доведе това, че жената на Сергей Станишев назначи приятелите си за министри. Малко ли е една жена да ръководи партия и да ни унижава всички?”, попита Ангелов.

Според него бившият лидер на Столетницата е допринесъл хора като Георги Първанов и Татяна Дончева да си тръгнат от БСП, а сега наглостта и безочието са на път да прогонят и Георги Кадиев.

„БСП загуби идеологията си. Каква лява партия е това, която е съгласна с всичко. Сега са тръгнали да обсъждат дали да правят коалиция с ГЕРБ. Браво, само с тях не са правили”, коментира още Ангелов.

Според него настоящото ръководство на БСП трябва да си отиде.

"БСП трябва да се промени като визия, идеология, в персонален план. Всички, които видяхте в НДК в нощта на изборите, трябва да си отидат от БСП. Не разбирам – тях не ги ли е срам?”, пита още младият социалист.

Емоционалното изказване на Ангелов беше определено като екстравагантно от говорителя на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов.

Той отхвърли критиките на Страхил Ангелов с аргумента, че всеки трябва да се запита за личната си отговорност.

„Много е лесно в БСП винаги да се разграничаваш, да търсиш вината в другите през различните периоди. Най-лесно е нещата да бъдат обяснявани с Моника Станишева. Разбира се, че това не е вярно”, коментира Мерджанов.

Той призна обаче, че в БСП има дефицити и разслоение по линия на работата със структурите в партията.

Мерджанов повтори думите на новия лидер на партията Михаил Миков от нощта след изборите, че изборният резултат отрежда на БСП ролята на опозиция и партията може да бъде само и единствено в тази роля.

"Абсолютно немислимо е да видим представител на БСП в управлението. Класическата формула за едно стабилно управление е да има силна опозиция, имаме намерение да бъдем конструктивна и силна опозиция. Да се заявяват декларации и намерения сега е несериозно.

Имаме излъчен преговорен екип, имаме опорни представи за това докъде да се простират нашите подкрепа или неподкрепа, но трябва да видим какво намерение имат представителите на ГЕРБ. Създава се впечатление за катастрофичност в държавата. Трябва да бъдем достатъчно активни, всички трябва да бързаме. Да има по-бърза действена поведенческа линия", каза още Мерджанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.10 2014 в 01:10

КОЛКОТО ПО- БЪРЗО И НЕПОКОЛЕБИМО СЕ МАХНАТ ДУХОВНИТЕ ЧИКЕД .....ИИИ В БСП, И СЕ ПОСТАВЯТ НОВИ ХОРА НА ТЯХНО МЯСТО - ТОЛКОВА ПО- ДОБРЕ.

ВЪВ СЪЩНОСТ ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ШАНС ЗА ТАЗИ ПАРТИА И ...... УВИ ШАНС ЗА ПРОСЪЩЕСТВУВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В Р. БЪЛГАРИЯ.


ТАЗИ ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРЕ НА ПРОФСЪЮЗИТЕ И МАЛОИМОТНИТЕ ХОРА В СТРАНАТА. ТОВА - ВЪПРЕКИ ЧЕ ЩЕ СЛУЖИ НА ФИРМЕНИ ИНТЕРЕСИ !!!!

А. ДОГАН Е ПРАВ - ВСИЧКИ ПАРТИ СА РЪЦЕ, И МАШИНИ НА ФИРМЕНИ ИНТЕРЕСИ.

СИНИТЕ УНАНИСТИ И ТЕЗИ СЪЩИТЕ НА ГЕРБ СЪЩО НЕ МОГАТ ДА ОТРИЧАТ ТОВА ВЛИЯНИЕ И ОБУСЛОВЕНОСТ.

ЗНАЧИ ВАЖНОТО Е ДОКОЛКО ВИСШАТА БИЗНЕС КЛАСА ОЗАПТИ И ПРЕСТРУКТУРИРА СВОИТЕ ПАРТИИ НА ПАТРИОТИЧНА ОСНОВА.

АКО НЕ СТОРИ ТОВА, ТО ТЯ И ....... ХА, ХА, ХА ХА, ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ СТАНЕМ ПОДАНИЦИ НА ЧУЖД ВЛАДЕТЕЛ- СУЛТАН. НИКАКВА ИЛЮЗИЯ ДА НЯМАМЕ В ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

мИЛИ МОИ СЪНАРОДНИЦИ ОТ СПАНЕ И ЛАЛАДИЙСВО ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ СТИГНАХМЕ.

11.10 2014 в 18:28

Не може да има "качествени" хора в престъпна партия като БСП/БКП и корупционна етническа партия като ДПС. Не търси теле под вола!
Бившите комунисти, сега нарекли се социалисти са майстори на словоблудието но всичко е до време... Даже и в бантустана БГ...
И да благодарим на пухкавия педерко за добрата работа която свърши като лидер на престъпната партия.

11.10 2014 в 17:00

Mълчанието е злато, говоренето- сребро. Просто спрете всички да дрънкате.

11.10 2014 в 15:49

... бсп е в ръцете на нац.предатели и кУептомани...

... хахахахахахахаха

... патологични лъжци... ПАТОЛОГИЧНИ!

... хахахахахахахаха

... а др. ангел-мангелов НЕ Е! загубил Моралния си Облик (за разлика от м.мазолова!)хахахахахахахахахахахахахаха

11.10 2014 в 15:45

и сега останахте само боклуците, така ли ?
..е прав е бил другарят станишев

11.10 2014 в 15:16

БСП е на смъртен одър!!

11.10 2014 в 15:15

Ми що му разрешавате?