Република БГ: 25 години стигат! Време е да започнем да изграждаме държавността

OFFNews 03 октомври 2014 в 15:43 4164 2

Георги Василев

Скъпи сънародници, граждани на Република България,

Обръщам се към вас, за да поискам доверието ви на предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври. Обръщам се към вас, защото смятам, че вие трябва да знаете причините, които правят избора на номер 25, нашия номер, единствена реална алтернатива и шанс за всички нас и нашите деца.

Днес, 25 години след началото на прехода, прекрасната ни родина е най-бедната страна в Европейския съюз. 25 години се лутаме през перипетиите на този сбъркан преход, водени от оядени и все по-нагли политици. Те работят и винаги са работели за собственото си благополучие, мачкайки талантливите, способните, отдадените на обществото. За тези години успяха да разрушат и искат да продължават да рушат всичко стойностно. Най-арогантното, което чувахме безброй пъти, е че правото да го вършат им е дадено от суверена. Че обществото ги е избрало да развиват порочните си схеми.

Не, гражданите не са виновни нито за некадърността им, нито за откровеното желание да благоденстват на народния гръб. Всъщност през тези години хората винаги даваха доверие в аванс, объркани от липсата на истински отговорни политици и на реални алтернативи.

Надеждите бързо биваха похабени. Много, много добри наши сънародници, обезверени и отвратени от управлението и политическия живот, избраха да напуснат страната през тези години.

Ние идваме, за да предложим алтернатива. Смятаме, че България се нуждае от нова политика, от ново изграждане на държавността и институциите, от нови хора.

Тази нова политика трябва да бъде създавана не в лабораториите на политическото инженерство на задкулисието. Тя трябва да се допитва постоянно до цялото общество. Затова една от първите стъпки, които предлагаме, е предоставянето на значителна власт в ръцете на гражданите чрез инструментите на пряката демокрация. Партийните елити панически бягат от референдумите. Ние предвиждаме националните допитвания да стават десет пъти по-лесно, с желанието и волята на 50 хиляди граждани, и решението на референдумите да има императивна стойност. Ако искате, скъпи сънародници, думата ви да се чува, гласувайте с номер 25.

Република БГ е записала в програмата си като първостепенен приоритет създаването и функционирането на електронно правителство, което бюрокрацията и партийните елити предъвкват от десетилетия, но не го въвеждат, защото знаят, че то ще намали многократно корупцията. Ние смятаме, че добрата администрация и работещите институции са не предмет

на нечие желание, а са право на всеки гражданин. Правилата и тяхното свято спазване, а не празните заклинания, са които ще доведат у нас инвеститорите и ще създадат среда, в която да процъфтява родният бизнес. Който иска силна държавност, с работещи институции, водени от ясни правила, нека избере номер 25.

Никой от нашите кандидати не носи нито грам от тоновете вини за провалите през тези 25 години. При нас са професионалисти и експерти, успели и успяващи в работата си и тръгнали в това дело, политическия живот, не за да вземат, а за да съзидават. Това са новите лица, които ще бъдат в състояние да градят новата политика, от която имаме жизнена потребност. Трябва да ликвидираме излишните звена в институционалната система, но също трябва да изградим работещи структури, които да създават условията гражданинът да живее достойно, богато и щастливо. Ако искате нова политика, без гръмки обещания, но с конкретни мерки, правена от нови хора, изберете 25.

„Република БГ“ е най-младата партия, събрала личности с чисти помисли и чиста съвест, с идеи и воля за промяна. Да, ние сме убедени, че след 25 години преход
промяната е жизнено необходима на страната ни. Затова казваме “25 години стигат!”.

Промяната няма да бъде лесна, нито бърза, но трябва да почваме. Номер 25 е именно началото!

Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!