Продължаваме промяната: Незабавно да бъдат арестувани мъжете, нахлули и чупили в ЛГБТИ центъра

Владислав Панев дари 1000 лева за възстановяване на центъра

OFFNews 31 октомври 2021 в 13:34 4521 3

От "Продължаваме промяната", чиито съпредседатели са Асен Василев и Кирил Петков, излязоха с позиция за нападението в ЛГБТИ център вчера в София. Те искат незабавно да бъдат арестувани мъжете, които са нахлули и са изпочупили цялото имущество. 

Вчера няколко мъже начело с Боян Расате са изпочупили мебели и оборудване. Освен това един от тях е ударил в лицето и една от намиращите се там активисти - Глория Филипова, по време на провеждащото се събитие, сигнализираха от центъра.  

В официална позиция от "Продължаваме промяната" настояват незабавно да бъде снет имунитета на Расате, който е кандидат за президент на предстоящите избори.

Пред Нова ТВ Боян Расате заяви, че няма да коментира, тъй като гражданските му права позволяват да се въздържи от коментар. "Общността не трябва да се изненадва от подобни нападения. Те се занимават с пропаганда сред малолетни. Съвсем естествено е някога да се случи нещо подобно", каза той.

Ето и цялото съобщение на формацията: 

На 30 октомври в София, столицата на България, член на ЕС, се е случило нещо ужасяващо.

Десетина яки и въоръжени мъже, явно членове на организация от паравоенен тип, са нахлули в офиса на законно съществуваща неправителствена организация и след като са нанесли побой, са изпочупили цялото имущество. Вандализмът им е описан в снимки и стана публичен от националните телевизии, както и обстоятелството, че техният формален водач е бил въоръжен.

Фактът, че главатарят на тази банда е кандидат за президент единствено подсилва ужаса от това събитие.

Всеки български гражданин, независимо от пол, религия, убеждения, физически или психически ограничения, или сексуална ориентация, трябва да бъде защитен и сигурен в своя дом и офис и неговата личност и имущество не могат да бъдат обект на посегателство. Затова ясно настояваме:

Да бъде направено необходимото от българските власти за незабавно снемане на имунитета на предводителя на тази банда!

Да бъдат незабавно арестувани и обществото да бъде публично запознато с действията срещу останалите членове на тази организирана престъпна група!

Българската прокуратура, която системно отказва да застане в защита на българските граждани срещу грабежите и кражбите, поне да направи необходимото за застане в защита на тяхната сигурност.

Междувременно от Rainbow Hub съобщиха, че съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев е посетил центъра и е дарил 1000 лева за неговото възстановяване. 

Снимка: Rainbow Hub/Facebook

Панев публикува и позиция в профила си във Фейсбук, в която пише:

Знаете поемата на пастор Нимьолер за времената на Хитлер. "Когато дойдоха за тези, не направих нищо, не бях такъв. Когато дойдоха за онези, също. Накрая като дойдоха за мен, не беше останал никой".

Вчера Расате и негови хора атакували и разрушили офис на гей организации. Ще пусна снимки, потрошени лаптоп, мебели и тн. Маргиналите като Расате са ясни, в акъл на шестокласници, но те са поощрявани от думите и действията на мейнстрийм политици. Които ги използват за някой и друг глас повече. Хора като Расате не мислят и не действат сами. Това им е бизнеса.
България ще просперира, когато всеки човек има сигурността и свободата на твори, за да работи, да допринася за успеха. Собствения си и на обществото. Това е борбата за правата и на гей общността. Право да посещават любимите си в болница, да наследяват, елементарни неща.

Заради това посетих и дадох подкрепата си за хората, на които Расате им потрошил нещата. Дарих 1000 лева за възстановяване на щетите. Вярвам, че сега е време за действия. Убеден съм, че и други от нашите кандидати ще помогнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

3

Egocentric Eccentric

31.10 2021 в 14:49

Аз пък искам закон, който позволява да горим вещици на площада, защото причиняват еректилна дисфункция на българските националисти.

Българската нация - най хетеросексуалната нация.

-1580

2

Bace7

31.10 2021 в 14:42

Аз пък като редови български гражданин с деца много държа да се вкара в наказателните закони специална статия относно "развращаването на малолетни и непълнолетни чрез хомосексуална и трансгендерна пропаганда". По нея да се дава без право обжалване до 10г. строг тъмничен още с 1-вото нарушение, делата да се разглеждат без отлагане, в режим трибунал. Десетимата нападатели на гей дружинката веднага да бъдат издирени, заведени в Президентството, и удостоени с ордени Стара планина нам коя си степен!

23293

1

Стефан

31.10 2021 в 14:09

А кога да бъдат арестувани тия, които развращават и обществото, и децата? И кога тоя ще дари 1 000 лева, за пропаганда на хетеросексуалността?

Още една педерастка партийка значи, за която сигурно гласуват песерастите.