''Изпотрошиха всичко, Боян Расате извади нож и наряза гумите на скутер''

OFFNews 31 октомври 2021 в 11:06 6587 1

Мануела Попова и Глория Филипова от общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub разказаха за нападението от десетина мъже, предвождани от Боян Расате. 

Двете жени обясниха, че вчера при събитие около 17:30 ч. в центъра са нахлули мъжете, разпръснали са се и са започнали да чупят. 

"Физически съм добре. Нараняването е минимално. Психически съм доста стресирана. Имахме събитие и към 17.30 ч. се почука на вратата. Едно момиче стана да отвори. Аз също отидох, за да видя кой е. Влезе група, ръководена от Боян Расате. Започнах да викам, че не може да влизат и тогава той ме удари. Започнаха да чупят всичко наоколо. Всичко продължи няколко минути. Звъннах на 112", разказа Филипова, която е проектен мениджър във фондация „Билитис".

По думите й всичко е станало за няколко минути.

"Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие", допълни Глория.

Мануела Попово обясни, че от центъра са въвели петиция срещу престъпленията, предизвикани от хомофобски подбуди. По думите й това не е първият подобен случай - имало е и заплахи и са лепени стикери по вратата. 

Пред Нова ТВ Боян Расате заяви, че няма да коментира, тъй като гражданските му права позволяват да се въздържи от коментар. "Общността не трябва да се изненадва от подобни нападения. Те се занимават с пропаганда сред малолетни. Съвсем естествено е някога да се случи нещо подобно", заяви той.

Расате е кандидат за президент на България за предстоящите избори. Той е създател на крайнодясната неформална организация Български национален съюз (официално регистрирана като "Български национален съюз - Еделвайс"), като официално се оттегли от ръководството й през 2010 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

01.11 2021 в 09:33

Затвор за тоя терорист и да се перчи от килията. Не разбирам защо това не е по-голяма новина, защото е абсолютно скандално.
 
X

Подкастът на OFFNews