Расате и група изпотрошиха ЛГБТИ център

Георги Ангелов 30 октомври 2021 в 19:46 6176 6

Снимка Rainbow Hub

Група от около 10-тина души, предвождани от политика националист Боян Расате, са нахлули около 17 ч. в общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub. Групата, в която е имало и жени, за минути изпочупва мебели и оборудване, крещейки "Викнете полиция". Те удрят в лицето и едно от намиращите се там активисти - Глория Филипова, по време на провеждащото се събитие. Информацията за атаката беше публикувана на фейсбук страницата на центъра. 

Центърът се намира на бул. "Дондуков" в София. Расате е кандидат за президент на България за предстоящите избори. Той е създател на крайнодясната неформална организация Български национален съюз (официално регистрирана като "Български национален съюз - Еделвайс"), като официално се оттегли от ръководството й през 2010 г.

Прекъснатото събитие е било по проблеми на трансджендър хората. Полицията се е отзовала половин час след подаването на сигнала.

"Това се случва броени дни след входирането на петицията от над 8000 подписа в подкрепа на добавянето на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателство", отбелязват от Rainbow Hub. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  4164

  5

  Egocentric Eccentric

  30.10 2021 в 23:11

  @yoghurt

  Можеш ли да обясниш какво разбираш под "нео либерали" и да дадеш пример за "радикализация"?

  В моя речник нео либерал е икономическа доктрина и няма много общо с лгбт и също в моя речник събиране на подписка в демократична държава за законодателна инициатива е несравнимо с физическа разправа и терор - къде виждаш реципрочна радикализация?

  4038

  4

  Moirae

  30.10 2021 в 22:17

  Еми намерили са си повод да бъдат осъдени и да си платят за изпочупеното.

  11300

  2

  yoghurt

  30.10 2021 в 20:59

  Благодарение на такива лумпени, вървящи по стъпките на един “волен” в лакомията си да стигнат някакъв процент на изборите, имаме радикализиращи се нео-либерали. Но започне ли тази каскада на взаимно дразнене и насилие, няма да може да намерим обратно път към умереността, към предпоставката за нормално общество.

  4164

  1

  Egocentric Eccentric

  30.10 2021 в 20:14

  Браво, момчета!
  Левски и Ботев се гордеят с вас.
  Изобщо не сте комплексари.
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)