ГЕРБ ще бори образа на FaceБойко и карикатурите, за да спечели изборите

На идващите избори партията на Борисов ще гони 1 милион гласа, залага на здравеопазването и спира да говори за магистрали

Антония Чорева 22 януари 2017 в 11:58 9300 5

Борисов до Ренци и Камерън.

Броени часове преди новият президент Румен Радев да встъпи в длъжност ГЕРБ проведе Национална среща на партията, на която бяха събрани представителите на структурите по райони, кметове и министри и лидерът на партията Бойко Борисов. Срещата започна с анализ на загубата на изборите за президент през 2015 година, направен от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Промяна - това е изводът от анализа защо ГЕРБ е загубила изборите. Той показал, че партията е представила късно кандидата си, обявила е слогана си, без да има кандидат, не е обяснила защо в последния момент сменя кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова с Кристалина Георгиева, водила е честна и позитивна кандидат-президентска кампания, но това не се е оказало най-важното, тъй като са били атакувани от тролове в социалните мрежи и онлайн медиите. А по време на предизборната кампания срещу тях били вадени темите за ромските стипендии, в кадър били пускани чакащи пенсионери на опашка в болница за пръстови отпечатъци, била направена кампания за бежанците и било създадено изкуствено напрежение в бежанските центрове. "След като мина кампанията, напрежението в бежанските центрове отшумя", каза Цветанов, представяйки мултимедиен анализ на голям екран пред представителите на ГЕРБ. 

Основна грешка на ГЕРБ на миналите избори за президент на страната била, че партията не е използвала социалните мрежи и онлайн медиите, за да общува с всички българи, а именно там Бойко Борисов и кандидатът им Цецка Цачева били най-нападани - отчете Цветан Цветанов. "Срещу нас бяха пускани фалшиви новини, тролове ни нападаха. Цел на следващите избори е да се борим и да се противопоставим на тези фалшиви новини за нас с всички сили", каза Цветанов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов добави по-късно в речта си: "Хейтърите не пишат кой е добрият, а бият само по ГЕРБ, за да казват, че е лош". Борисов нападна БСП и от думите му стана ясно, че очернянето на партията му е водено основно от тях. "Лъжа, лъжа, лъжа, лъжа - от сутрин до вечер лъжа - фалшиви профили, карикатури", възмути се премиерът в оставка. 

После Цветанов представи резултатите на ГЕРБ на предишните избори и обяви, че за да спечели партията парламентарните избори и да бъде първа политическа сила - тази пролет - трябва да събере 1 милион гласа. 

След анализа на миналото, Цветанов премина към бъдещето: Първо - предизборната сбирка на ГЕРБ няма да е в Арена Армеец, за да не се подлагат симпатизантите на риск в лошите зимни метеорологични условия.

Второ - целта на кампанията ще е промяна на здравеопазването. Допитване сред симпатизантите и членовете на ГЕРБ от преди 10 дни показало, че първа тема в предстоящата кампания трябва да е здравеопазването, втора - правосъдието, трета - образованието, следват - общо благоустройство и вътрешен ред и сигурност, а магистралите и пътищата, които са били най-важни за избирателите им на предходните кампании, сега държали последните места по важност в кампанията, тъй като хората вече ги приели за даденост и за стандарт, наложен от ГЕРБ. "И може би за това, ГЕРБ трябва да спре да говори за магистралите, които е построила", каза Цветанов. 

Трето - кметовете и всички представители на местната власт трябва да се срещат лице в лице с хората. 

Четвърто - няма да се променя данъчната политика. 

Пето - управленската програма на партията ще се представя по градове. 

Допитването сред членовете на ГЕРБ показало, че те искат коалиция след изборите с Реформаторския блок - 62%, с Патриотичния фронт - 46%, с Марешки - 45%, с ДСБ - 20%. Категорично гербаджиите не искат коалиция с ДПС, БСП, ДОСТ, Бареков, АБВ. 

По време на анализа си Цветан Цветанов не пропусна да представи на екрана премиера Бойко Борисов на фона на останалите европейски премиери Дейвъд Камерън на Англия и Матео Ренци на Италия, които също подали оставки при политическите трусове в страната им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

6

Victimized

22.01 2017 в 16:19

Iza, ГЕРБ е партия на монументални егоцентрици, за тях карикатурите са единствено с цел дестабилизация. Понеже няма как да не сте разбрали до сега, слогана на ГЕРБ и Роска меката е:

"Стабилност срещу интернет троловете в името на европейската посока за развитие на демокрацията и стратегическите чужди/за Бога не и руски/ инвестиции във натовска България".....

29585

4

Izalina

22.01 2017 в 14:28

Карикатурите могат да бъдат корективи. Така че вместо да им се цупите, вземете да се вгледате в тях и може да научите нещо за себе си.
Ама отде толкоз акъл и адекватна себеоценка, пък камо ли самокритика.

20696

1

Новак

22.01 2017 в 13:21

Само не разбрах- Москов ще го взимат ли за водач и идеолог на здравната реформа или ще се доверят на "тежката артилерия" шавливата Деска Атанасова?
И много ми е чудно как след като си управлявал почти 8 години изведнъж се събуждаш и разбираш, че здравеопазването е зле? При това след като си превърнал над 1 милиард лева резерв на касата в пътища и спортни зали. Това наглостта няма граници ами дано нашата тъпотия да свърши на тези избори.