ГЕРБ праща в Европа опорните точки на БСП

Нели Чолашка 06 декември 2013 в 12:03 5286 7

Централата на БСП на
Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

 

ГЕРБ ще информира всички европейски институции за практиката с опорни точки за членовете на БСП да се дискредитират политическите опоненти, съобщи днес на брифинг в парламента зам.-председателят на партията Димитър Главчев.

Сайтът Balkanleaks.com публикува наскоро всички опорни точки, изпратени до членовете на столетиницата, по актуални теми от 2009 г. насам.

Първите инструкции са подготвени от настоящата съпруга на лидера на БСП Сергей Станшиев - Моника Йосифова, която има ПР агенция. Те са от май 2009 г. и касаят кризата с боклука на София.

Целта им е да се създаде негативно отношение към кмета на София по това време Бойко Борисов и партията му, а БСП и Станишев, който е премиер тогава, както и общинските съветници  на левицата в София да бъдат представени като загрижени за здравето на хората и опазването на околната среда.

През юни 2009 г. са изпратени опорни точки, чрез които трябва да се внуши, че хората на Бойко Борисов се готвят да фалшифицират парламентарните избори заедно с ДСБ на Иван Костов:

    • Първо, подобни сценарии подготвяни от Борисов и Костов целят отново да уронят имиджа на България. Този сценарии е част от последователните усилия на тандема Борисов-Костов да се очерни  страната ни пред европейските институции и пред света. 
    • Второ, истината е, че това е част от черния ПР срещу България, който ГЕРБ и ДСБ организират през последните 2 години с цел страната ни постоянно да бъде въвлечена в скандалните и негативни хроники на западните медии. Тогава как можем да искаме да уважават страната ни?
    • Сценарият за обявяване на изборите за фалшифицирани или купени е насочен всъщност срещу България и засяга преди всичко нейният авторитет в международен план. Тази кампания вреди на всеки един български гражданин. 

Има инструкции и как социалистите да коментират 100-те дни от управлението на кабинета "Борисов":

Сега се връщаме назад в демократичното развитие на страната. С конфронтационната си политиката ГЕРБ възстановява на една практика от началото на 90-те години. С репресивния характер на това управление все повече се върви към авторитарен модел на управление. Сегашното управление демонстрира агресия, която хората не помнят дори от 1997 г. по отношение на социалистическата партия. От устата на премиера Борисов прозвуча дори заплаха за съществуването на БСП.

ГЕРБ вече се е доказала като партия на силни обещания, но слаби на действия. През 100-те дни правителството не демонстрира по никакъв начин ефективност и компетентност. Няма я програмата на правителството. Може би липсата на капацитет, знания и умения са основната причина за бездействието на управляващите.

 

Опорните точки от тази година са над 50 - като се започне с шистовия газ, мине се през скандала с подслушването, протестите и се стигне до Бюджет 2014 г.

Сред тях са и разпространените опорни точки, в които се внушава, че протестиращите студенти са ултраси и лумпени.

Ден преди да бъде отстранен шефът на ГДБОП Станимир Флоров социалистите са инструктирани да говорят следното:

Във връзка с изнесени шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали, насочени срещу сегашния директор на ГДБОП Станимир Флоров, настояваме за незабавното му отстраняване от МВР.

Изнесените твърдения и факти по медиите са шокиращи.

В тях става дума за връзки на г-н Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР с престъпния контингент.

Самият факт, че г-н Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП. 

От ГЕРБ обмислят да предложат създаването на парламентарна анкетна комисия за опорните точки на БСП.

„Последователно се дискредитираше Партия ГЕРБ и нейният лидер – и с боклука в Суходол, и с всички останали послания, които вървяха по време на европейските избори и кампанията за парламент.

Гласувате за Борисов – получавате Костов” – това съчетание на Борисов и Костов води до дискредитиране на партията.

Тези опорни точки показват сериозна подготовка за дискредитиране на политическите опоненти, защото липсват нормални аргументи, с които могат нашите опоненти да се състезават”.

Обръщам внимание на връзката с необичайната информираност на г-жа Йосифова. Предварително тя знае, че на 16 април имаме опорни точки за подслушването, на 17 април излиза становище за прокуратурата, на 18 април – имаме опорни точки за г-н Флоров, на 19 г-н Флоров е отстранен.

Те знаят какви действия ще се предприемат. Може би някой предварително получава от някъде информация, която не е регламентирана. Така ли партия БСП, която е член на ПЕС, работи за обединена Европа”, обяви днес Цвета Караянчева от ГЕРБ в парламента.

"Опорните ни точки очевидно са написани много професионално", коментира Валентин Иванов от пресцентъра на БСП.

Голяма част от мейлите с инструкции тази година са изпратени от него.

По думите му изпреварващата информация идва от факта, че се информира от интернет, където съобщенията на държавната администрация се публикуват веднага, а не ги чака да излязат на хартия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!