Опорни точки от Google Earth до МВР

Александра Маркарян 18 ноември 2013 в 00:23 81311 72

Митингът на БСП и ДПС. На него според Петя Буюклиева присъстват 100 000, според Лютви Местан 70 000, а според МВР - 50 000 души.
Митингът на БСП и ДПС. На него според Петя Буюклиева присъстват 100 000, според Лютви Местан 70 000, а според МВР - 50 000 души.

 

Днес МВР излезе със съобщение, в което се обяснява как е преброило, че на митинга на БСП и ДПС в центъра на София е имало 50 000 души.

В него се правят следните сметки:

От трибуната до мантинелата са 250 метра.

Хора е имало до Феята (при Алея "Яворов").

Общата площ, на която се е разпрострял митинга е 20 450 кв. м.

В тази връзка Google Earth изпрати опорни точки до пресцентъра на МВР, с молба деполитизираната институция да ги разпрати и до депутатите от БСП.

Според изтекъл до редакцията имейл, писмото започва така:

Другари и другарки,

Най-любезно молим да ни информирате, ако сте променили значението на метъра като мерна единица.

Данните, които използвате силно се различават от нашите.

Ако метърът е смален като мерна единица, ние, разбира се, ще се съобразим с това и ще променим данните си за България.

Но ако все още не сте гласували такова решение, моля ползвайте следните опорни точки, за да не бъде смешна пропагандата ви:

1. Противно на това, което твърдите, разстоянието между сцената и мантинелата на бул. "Цариградско шосе" е не 250, а само 177 метра. Сцената е разположена до полицейската будка при подлеза, а не на Орлов мост.

2. Общата площ от трибуната до мантинелата е 4956 кв. м., а не 7000 кв. м.

3. Нататък сметките за разстоянието и площта са верни. Има само един дребен проблем - в цитираните площи няма хора.

В Google Earth получихме видеоматериал от пресцентъра на БСП.

На него се вижда, че при тръгването си митингът е от първата сграда на бул. "Цар Освободител" (Общинска банка) до началото на къщата преди ул. "Виктор Юго", първата пряка, свързваща бул. "Цариградско шосе" и ул. "Иван Асен II".

miting na bsp

Разстоянието е 253 метра. Ако ги умножим по 28 метра (въпреки че бул. "Цар Освободител" е малко по-тесен от "Цариградско шосе"), се получава 7084 метра.

miting na bsp google

Другари и другарки,

Моля, предайте на другаря Павел (a.k.a. Владимир Зидаров и Лютви Местан), да обърне внимание, че става въпрос за ходещи хора. Теоретично, стоейки плътно един до друг, на един квадратен метър могат да се разположат до петима души, но пак ще излезе, че на митинга са били не повече от 35 000 души. 

На практика трудно повече от двама ходещи човека се побират на един квадратен метър, което прави митинг от около 14 000 души, колкото съобщиха и медиите, до които не успяхте навреме да разпратите опорни точки. Разбира се, другари, вие може да твърдите, че е имало и по 10 души на квадратен метър, но никой няма да ви повярва.

Скъпи другари,

С цел да не пречим на сметките ви, предлагаме да спрем достъпа до Google от България, както поискаха китайските Ви другари.

Ако бързо не предприемем тези мерки, ще се наложи да спрете целия интернет, както направиха другарите ви в Северна Корея.

Писмото е изпратено от Сергей Брин - съсъобственик на Google, адаш и земляк на Сергей Станишев.

Към него са приложени заснетите от БСП с хеликоптер видеокадри:

 

 Към писмото е прикрепен и видеофайл, на който се вижда митингът на 8 юли.

 

Другари,

Ако сметките Ви за протеста на БСП в събота са верни, ще излезе, че на 8 юли е имало около 500 000 души (половин милион!), пише още Сергей до другия Сергей и МВР. От парламента до височината на алея "Яворов" са 1770 метра. Оставяме останалите метри до хотел "Плиска", които бяха по-рехави, но все пак многократно по-плътни от онези последни 400 метра от Полиграфическия до Феята, които МВР калкулира.

С поздрав: Сергей Брин, кореняк-московчанин, временно внедрен в Гугъл, за да срине капитализма.

------

soros i stanishevП.П: Тъй като имаше риск да възникнат съмнения, че опорните точки не са автентични, а писмото е мистификация, МВР издаде на избрани медии, че писмото е доставено с личното ходатайство на Сорос, в знак на благодарност към Сергей Станишев, затова че му е позволил да се снимат заедно.

Приложена е и снимка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!