Опорна точка: Европа е лоша!

Владимир Йончев Последна промяна на 05 декември 2013 в 23:07 24073 294

.
.

Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.

Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.

Затова изобщо няма да се хабя да обяснявам, че Европейският съюз е по-хубав от Северна Корея. Който мисли обратното, да си купи някоя от десетките книги за лечебен глад на Лидия Ковачева и да я ползва вместо Библия.

Този текст има за цел да алармира за нещо изключително важно, което се случва в момента. Залисани в протести и дребни парламентарни хватки, го пропускаме, а е по-важно от всичко, което се е случвало в последните 7 години.

Отскоро си имаме нова Опорна точка. Суховато можем да я кръстим "Европа е лоша!", но можем да си изберем и далеч по-експресивни определения за смъртния враг и садистичен убиец на KLETA MAJKA BALGARQ.

В коментарите под статиите си имаме няколко форумни трола, които си отглеждаме с огромна любов и внимание. Пишат коментари, преди да четат статиите, но тези коментари са ни дори по-ценни от смислените, защото от тях научаваме новите опорни точки, спуснати от кораба-майка.

Малко цитати:

Пиндустан и Дребнобритания срещу СССР? Еми това звучи като виц.

Пък дали западноевропейските ДЕМОПЕДЕРУГИ приемали Атака или не, никой не ги пита. 

“Куче със салам да плашат. :) ”: Абе същото си го помислисли и стария професор, значи кво ни дреме на сайдера, като ни изключат, айде давай, само това и чакам, Евразийския Съюзи и той търси нови членове , хахаха…

Верно че “Откакто България е в ЕС нищо позитивно не се е случило.”

Не ми се търсят други, но стилът е все този.

Впечатлих се и от един пост във Фейсбук:

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕВРОГЕЙСКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ!
В резултат на извършения през 1990 г. либерално-реформистки преврат, в България настъпи грандиозен грабеж. Българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

Понеже доста съм обръгнал на тролски атаки и съм забелязал, че винаги идват на талази, веднага заподозрях, че новата опорна точка е спусната официално.

Но с доказателства от коментари и фейсбук, може и да не ми повярвате.

Затова търпеливо изчаках (не беше дълго) опорната точка да се появи официално - чрез органа и официоз на управляващата партия вестник "Дума".

В статия със заглавие "Източно партньорство" - рекапитулация след Вилнюс" четем следното:

"Източно партньорство" целеше и цели да постави тези държави в пълна икономическа, а следователно и политическа зависимост от ЕС. Нещо, което наблюдаваме в България.
Планът е същият като при нас - безпощадно изпълняване на "високите европейски стандарти", в резултат на което едва кретащата местна промишленост изчезва, местните стоки се стопяват до незначителен процент, а пазарите на тези държави ще бъдат буквално окупирани от западните марки.

Цялата статия е в духа на Студената война, но една ключова дума прави по-силно впечатление. В Европейския съюз са "колониалисти", които искат (или са успели, не разбрах  точно) да обсебят суверенитета на нашите прекрасни източни деспотии.

Пролейте, моля, още една сълза за KLETA MAJKA BALGARIQ и запечатайте добре в (под)съзнанието си, че всеки станал причина за изгонването ни от Европейския съюз не е кретен (както справедливо си мислите), а е истински национален герой и освободител от дребнобританско и пиндустанско иго.

Далеч съм от мисълта, че Сергей Станишев - шеф на ПЕС и ръководената от него БСП имат желание да бъдем изхвърлени от Европа. Напротив - елитът на БСП иска България да е в ЕС повече от всеки друг, дори и да го обвиняваме (понякога несправедливо), че гледайки ЕС вижда еврофондове, а не евроценности.

Защо тогава троловете и Органа нападнаха добрата стара Европа? Да не са се измъкнали незабелязано от контрола на кораба-майка?

Не. Не са. По партийно-пиарска повеля е.

България е пред сериозни санкции от ЕС. Сигналите са ясни:

1. Спряха ни парите по най-голямата оперативна програма "Околна среда".

2. Европейската комисия прати писмо до премиера Орешарски, че ще спре около 400 млн. евро от фондовете за безработица.

3. Вчера Еврокомисията заяви, че договорът за Южен поток е незаконен и трябва да бъде предоговорен.

България подритва членството си в ЕС, каза източник от Еврокомисията пред доайена на българските кореспонденти в Брюксел Веселин Желев.

Ето, това е най-важният процес, който се случва в момента. По-важен от избора на Пеевски за шеф на ДАНС, от неусвоените европейски пари, от поредната придобивка на управляващата ни олигархия и от "Южен поток". Всъщност този процес е вследствие на всички тези неща.

Корабът-майка подготвя общественото мнение или поне твърдото си ядро, за момента, в който Европа ще ни отлюспи. Дали с изключване, ограничаване на фондове и права (например на свободно придвижване и работа) или чрез "Европа на две скорости", са само степени на катастрофата, за която ни подготвят.

Има неща, за които никакви алтернативни гледни точки не трябва да се позволяват. Не са много, можем да ги изброим всичките:

- Пропагандиране на фашизъм (простете, забравих - как точно се казваше партията на Хитлер?)

- Възхвала на Сталин - избил няколко десетки милиона, за да укрепи съветската си империя

- Толериране на дискриминация по раса, пол, национална принадлежност...

У нас от няколко месеца трите най-човеконенавистни теории, се леят отвсякъде.

Хората, които протестират срещу тях, са наричани соросоиди, платени, толерасти, либерасти.

Визията за България в Обединена Европа е това, което защитават протестиращите за морал студенти, срещу които корабът-майка организира контрапротести от контрахора.

Затова срещу всяка агитация за излизане от "лошата Европа" трябва да се реагира така, както се реагира при пропаганда на хитлеризъм, сталинизъм и дискриминация.

А, че Европа не е съвършена, ние - хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.12 2013 в 07:19

Чете човек поредното пасквилче от авторчето и коментарите в неговия тон и едновременно с това в главата му преминава кинолентата на събитията и последиците им от последните тридесетина години, довели ни до сегашната разсипия и до появата на подобни секти от гмо-публицисти-соросоиди, от рода на Гуня Адвокатина, с неговите "декларации за верноподанство" към финансиращия го "незнайно кой си" и пороя от "жлъч и помия" срещу политическия противник и при сравняване на едното с другото неминуемо изпада в положението на известния Ю. Вучков, когато извиква: "Гледам и не вярвам на ушите си!". Да си затваряш очите и да се правиш на улав и безмълвен, когато "тази добрата Европа" ти определя кривината на краставиците и дължината на презерватива, и да знаеш, че тя всецяло подкрепяше подкупването от тиквата и цървула на депутати от 3 партии в изминалия парламент с парите от субсидията им, предоставена от всички данъкоплатци, като лично за тях, както и. че с действията на свои платени, своего рода дьомнета, - агенти тук тя ни съсипа почти всички източници на доходи заради едното "афферим, ашколсун, машаллах" и т.н., е израз на малоумие или още по-лошото омраза към всичко българско "и родно". Ако все още има да й вярват някои от споменатите глупаци, това вече не е характерно за огромното болшинство от българите, дори и за звонк. А съдбата на агентите е известна - като на Сабин, и вечен позор.

11.12 2013 в 19:12

Ех, ама много го повиши, при това той не за неговата слава мечтае, ами иска да подражава на оня -как -му- беше - името от Совинформбюро, дето затапил Геббелса със своите сводки измислици.

10.12 2013 в 21:26

не знам дали има смисъл да коментирам въобще ама по-голяма глупост скоро не бях чел. Ма вие нормални ли сте бе хора?

10.12 2013 в 16:38

+++++++++++++++++++

10.12 2013 в 16:18

Точно на място казано! :-)

10.12 2013 в 15:40

Ее, и ти да кажеш нещо, звучащо почти мъдро :)

09.12 2013 в 19:43

Малките държави по презумпция са си по-добре, големите са затвори и развъдници за бъдещо пушечно месо.

09.12 2013 в 13:51

Европа има много опорни точки.

09.12 2013 в 10:40

Интересно дали Йончев ще им отговори? Въпреки, че се заяжда с наша скромност, все пак не е някой изпадняк. Определено над средното равнище, и дори с аспирации към повече. Макар че посъщество той тия пари не ги краде, а те му ги дават, евентуално. Не искам да обиждам журналята, ама тяхната професия е като оная другата "най-древна" - орални услуги в писмен вид към който си плаща.

09.12 2013 в 10:33

Хахаха, това ми хареса: "Детонатора на тази словесна бомба е ”анализа" на г – н Балкански". Малеййй, вече придобивам култов статус на форумен терорист. Нещо като "Червените Бригади" в Интернет. Чу ли Йончев? Прав е Азис - лоша реклама няма...или както е казал Конфуци:

На крак, о парии презрени,
на крак, о роби на труда!
Потиснати и унизени,
ставайте срещу врага!
Нека без милост, без пощада,
да сринем старий, гнилий строй!
Светът на нас се днес надява,
напред в решителния бой!

Бой последен е този,
дружно вси да вървим,
с Интернационала
света да обновим!