ГЕРБ: Йовчев премина от опорни точки към груба пропаганда

Нели Чолашка 01 декември 2013 в 12:00 4140 16

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

 

С изявленията си в Боровец вицепремиерът Йовчев преминава от опорни точки към груба партийна пропаганда, обявиха от ГЕРБ.

Съботните упражнения на вицепремиера и вътрешен министър Йовчев на тема „Реформи в сектора за сигурност“ представляват логично продължение на политиката на новата коалиция през последните шест месеца: постепенно дискредитиране до степен на обругаване на всички звена от системата за сигурност, които са постигнали признати успехи в борбата с тежката престъпност, коментират още от партията на Бойко Борисов.

На семинара на управляващите в Боровец в събота вътрешният министър обяви, че в момента МВР не е в добра форма и е заварил министерството като една “дезинтегрирана система”.

Йовчев ояви още, че тезата за пречупване на организираната престъпност при управлението на ГЕРБ е мит.

“Имаме три групи за мокри поръчки, които по своята обществена опасност по никакъв начин не отстъпват на широко рекламираните “Килъри” и “Нагли”, каза той.

Изявленията пред висшия политически форум на коалицията, че областните дирекции на МВР са се превърнали във феодални владения (без задължителната в случая конкретика), че отделните системи в МВР действали дезинтегрирано, че оперативните служби следва да възвърнат тоталитарния модел за предварително зададени количества агентурни сведения, че новата коалиция постигнала шеметни успехи в борбата с тежката престъпност за разлика от правителството на ГЕРБ – показва едно-единствено нещо: пълно разминаване с реалността. И това са изводи, направени на фона на ескалиращи прояви на тежки криминални престъпления, както и на трайна тенденция за нарастване на битовата престъпност", отговориха още от ГЕРБ на обвиненията на Йовчев.

Хората на Борисов обвързват нарастващата престъпност с огромния брой служители на МВР, които са ангажирани с охранителни мероприятия на новата власт.

Вчерашните изявления на министър Йовчев категорично потвърждават тезата, че новата власт впряга в своя защита всички държавни механизми, твърдят от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews